Прокуратурата на Специалния съд в Хага е настояла процесът срещу

...
Прокуратурата на Специалния съд в Хага е настояла процесът срещу
Коментари Харесай

Хага иска процесът срещу Тачи да започне най-късно през септември догодина

Прокуратурата на Специалния съд в Хага е настояла процесът против някогашния косовски президент Хашим Тачи и трима други водачи на Армията за избавление на Косово /АОК/ по обвинявания във военни закононарушения да стартира през лятото или най-късно през септември 2021 година
" Отлагането на процеса с години /както са поискали юристите на обвинените, с цел да приготвят отбраната им на процеса/ освен че няма да докара до бързо правосъдие, а може да направи и невероятно каквото и да е правораздаване ", се споделя в настояването на основния прокурор Джак Смит, оповестено през днешния ден от съда.
 Без визити при Тачи и другите от АОК в Хага Без визити при Тачи и другите от АОК в Хага
Бившите политически и военни водачи на Армията за избавление на Косово (АОК), които са арестувани от Специалния съд в Хага, могат да к...
Хашим Тачи, Кадри Весели, Якуп Красничи и Реджеп Селими на процедурно чуване на 18 ноември желаеха минимум 18 месеца за подготовка на отбраната. Те предложиха процесът да тръгне през юни 2022 или при започване на 2023 година, а до тогава обвинените да бъдат освободени от ареста.
Прокурорът счита, че забележителното отсрочване, желано от отбраната, е безпричинно и като се изключи че не води до енергичен развой, опонира и на правата на очевидците и жертвите по това дело, които през това време може да бъдат подложени на напън или закани.
Съдът е постановил през днешния ден прокуратурата да запознае отбраната с доказателствата си до 31 май 2021 година, а отбраната най-късно до 14 юни 2021 година да уведоми прокуратурата за кои доказателства ще направи лично следствие.
Тачи, Весели, Красничи и Селими бяха задържани при започване на ноември и трансферирани. Те са упрекнати в закононарушения против човечеството и във военни закононарушения.
 Тачи, Весели, Селими и Красничи в затвор в Хага от нощес Тачи, Весели, Селими и Красничи в затвор в Хага от нощес
Специалната прокуратура на Косово заяви нощес, че Хашим Тачи, Кадри Весели, Реджеп Селими и Якуп Красничи от нощес са арестувани в &bdq...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР