Прокуратурата на САЩ възнамерява да проведе антитръстови разследвания срещу големи

...
Прокуратурата на САЩ възнамерява да проведе антитръстови разследвания срещу големи
Коментари Харесай

В САЩ подхващат големите технологични компании

Прокуратурата на Съединени американски щати има намерение да организира антитръстови следствия против огромни софтуерни компании. Както The Wall Street Journal заяви в понеделник, задачата на следствието ще бъде да се дефинира дали огромните корпорации се възползват от своето пазарно преимущество, с цел да задушат конкуренцията.

Според изданието група прокурори от няколко щата се готвят да проведат такова следствие. Източници в The Wall Street Journal означават, че следствието е в заключителни стадии на подготовка и може да стартира още идващия месец. В негов интерес на ръководителите на огромни и по-малки корпорации могат да бъдат изпращани изказвания за нуждата от удостоверение, които са равностойни на дневния ред.

Според вестника решението за осъществяване на следствие е взето, откакто група прокурори се срещна предишния месец с представители на Министерството на правораздаването, които разискаха вероятни нарушавания на антитръстовите закони от огромните корпорации. Според изданието сходно следствие, в което ще вземат участие последователи както на Демократичната, по този начин и на Републиканската партия, би имало необятен набор от благоприятни условия и би довело до най-безпристрастни резултати.

Миналия месец стана известно, че управляващите на Съединените щати се готвят да стартират огромно следствие против американските компании Amazon, Apple, Фейсбук и Гугъл, с цел да ревизират за възможни нарушавания на антитръстовите закони от тяхна страна. Според Ройтерс следствието ще бъде разграничено сред Федералната комисия по търговия на Съединени американски щати, която ще поеме контрола над Amazon и Фейсбук, и Министерството на правораздаването, което ще се занимава с Apple и Гугъл. В същото време демократите в Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати оповестиха началото на личното си следствие.

По-рано президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп направи изказвания, че администрациите на най-големите обществени мрежи Фейсбук и Twitter, както и търсачката Гугъл, потискат гласовете на консервативна аудитория и крият позитивна информация и вести за обстановката в Съединени американски щати по време на неговото президентство. Той уточни и хипотетично фалшифицираните резултати от търсенето на вести за него.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР