Прокуратурата на Република България е информирана официално от бюрото на

...
Прокуратурата на Република България е информирана официално от бюрото на
Коментари Харесай

Прокуратурата ще поиска от властите в Узбекистан да екстрадират Тодоров


Прокуратурата на Република България е осведомена публично от бюрото на Интерпол в гр. Ташкент, че на 1-ви март тази година е арестуван българският жител Илиян Тодоров, разгласен за интернационално търсене с Европейска заповед за арест и червен бюлетин на Интерпол. Прокуратурата ще изиска от управляващите на Узбекистан наказаният на пожизнен затвор за убийството пред дискотека " Соло " Илиян Тодоров да бъде екстрадиран в България. От държавното обвиняване прецизират, че процедурата за това е уредена в контракт сред България и Узбекистан, подписан през 2004 г. 

Задържането на Илиян Тодоров е станало на 1-ви март при инспекция на " излаз " преди полет за Истанбул, когато е открито, че българският паспорт, който той е посочил, е бил в действителност фалшифициран. Заради това Тодоров е бил арестуван.

Със съдействието на българските управляващи е било открито, че става дума точно за наказания на пожизнен затвор за двойното убийството пред дискотека " Соло " Илиян Тодоров. 

Прокуратурата в Узбекистан е образувала досъдебно произвеждане за осъщественото от Тодоров документно закононарушение, което следва да се прегледа. Това значи, че и процедурата по екстрадиция евентуално ще се забави, до момента в който завърши това произвеждане. 

От отдел Международен във Върховната касационна прокуратура поддържа непрекъсната връзка с Главната прокуратура на Узбекистан, като следва и видеоразговор сред основните прокурори на двете страни. 

От държавното обвиняване напомнят и предисторията, а точно, че в началото Илиян Тодоров получи оправдателна присъда през 2011 година на първа инстанция от Софийския градски съд за осъществените от него действия.  Именно тогава беше изменена мярката му за неотклонение от " задържане под стража " на " без мярка за неотклонение " и той се укри във време, в което към този момент последващи две правосъдни инстанции се произнесоха и трансформираха присъдата му на " пожизнен затвор ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР