Прокуратурата на Ню Йорк е поискала финансовата документация на корпорацията

...
Прокуратурата на Ню Йорк е поискала финансовата документация на корпорацията
Коментари Харесай

Американските власти започват разследване срещу компания на милиардера Карл Айкан

Прокуратурата на Ню Йорк е поискала финансовата документи на корпорацията Icahn Enterprises, която е собственост  на известния американски финансист Карл Айкан. След новината за началото на следствието котировките на компанията паднаха с 15%. Съобщава се, че прокуратурата е поискала документи по отношение на структурата на корпоративното ръководство, издаването и продажбата на облигации и нови акции, системата за погашение на дивиденти, маркетингова документи и други

Искането на прокурора е подадено на 3 май, ден след като  Hindenburg Research разгласява отчет за Icahn Enterprises. В отчета се споделя, че цената на активите на компанията е изкуствено повишена, че компанията заплаща на своите акционери, най-големият от които е самият Карл Икан, несъразмерни дивиденти, само че успеваемостта на капиталовите интервенции на фирмите остава ниска.

В отчета се показва още, че Карл Айкан и управлението на компанията са употребявали средствата от нови вложители не толкоз за вложения, що се касае за погашение на дивиденти на управлението и старите вложители. След този отчет акциите на Icahn Enterprises паднаха с 25%, а самият Карл Айкан пусна изказване, в което отхвърли всички обвинявания против него и назова Hindenburg Research компания за Blitzkrieg Research(блицкриг  разследвания)  - поради любовта й към „ заличаване на основани полезности и пострадване на почтени цивилни “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР