Прокуратурата на Харковска област представи допълнителни доказателства, че Русия е

...
Прокуратурата на Харковска област представи допълнителни доказателства, че Русия е
Коментари Харесай

Reuters: Украйна показа доказателства, че Русия е изстреляла севе...

Прокуратурата на Харковска област показа спомагателни доказателства, че Русия е атакувала Украйна с ракети, доставени от Северна Корея, като сподели фрагменти.

 

Старши консултант на президента Володимир Зеленски съобщи в петък, че тази седмица Русия е блъснала Украйна с ракети, доставени от Северна Корея, за първи път по време на нашествието си.

 

Дмитрий Чубенко, представител на прокуратурата, съобщи, че ракетата, една от няколкото, които удариха град Харков на 2 януари, образно и механически се е различавала от съветските модели.

" Методът на произвеждане не е доста съвременен. Има отклонения от общоприетите ракети " Искандер ", които към този момент видяхме по време на ударите по Харков. Тази ракета е сходна на една от севернокорейските ракети ", съобщи Чубенко пред медиите, до момента в който показваше останките.

 

По думите му ракетата е с малко по-голям диаметър от съветската ракета " Искандер ", а дюзата, вътрешните електрически намотки и задните ѝ елементи също са разнообразни. " Ето за какво клоним към версията, че това може да е ракета, доставена от Северна Корея. "

 

Чубенко отхвърля да заяви точното название на модела на ракетата.

 

Тази седмица Русия нападна Харков с няколко ракети, убивайки двама души и ранявайки над 60 в един от най-големите си ракетни и безпилотни удари от началото на огромната война през февруари 2022 година

 

Северна Корея е под оръжейно ембарго на Организацията на обединените народи, откогато за първи път тества нуклеарна бомба през 2006 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР