Прокуратурата на албанската столица Тирана е започнала разследване на 13

...
Прокуратурата на албанската столица Тирана е започнала разследване на 13
Коментари Харесай

Измами с ДДС донесли загуби за три милиона евро в Албания


Прокуратурата на албанската столица Тирана е почнала следствие на 13 фиктивни субекта, за които се подозира, че са основали скица за измами с Данък добавена стойност и са предизвикали вреди за към три милиона евро, съобщи Албанското радио и телевизия (RTSH) и Българска телеграфна агенция.

Прокуратурата на Тирана осведоми, че на 13 души е наложена мярка за неотклонение „ задържане под стража “, а на други четирима е наложена мярка " подписка ".

Според прокуратурата след няколкомесечно следствие се оказва, че тези субекти са работили като снабдители и са издавали фиктивни фактури, без да са правили никакви покупки и без да са упражнявали в нито един миг законна активност.

По-късно фиктивните фактури на обща стойност от 1,2 милиарда албански леки (малко над един милион евро) са вкарани непосредствено в търговски сдружения, настоящи в разнообразни области, вследствие на което страната претърпява финансова загуба по отношение на Данък добавена стойност и Данъка върху облагата от почти 300 милиона албански леки (малко над 2,5 млн евро).

Чрез фиктивни субекти тези лица са съумели да се облагодетелстват непозволено от неплащане на данъчни отговорности и от облаги, като са предизвикали финансови вреди на страната в размер на към три милиона евро.

Според прокуратурата има подозрения, че са забъркани и чиновници на администрацията, като следствието в тази посока продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР