Прокуратурата, като една от малкото останали стабилни институции в държавата,

...
Прокуратурата, като една от малкото останали стабилни институции в държавата,
Коментари Харесай

Иван Гешев: Единственият ни враг е престъпността, не робуваме на партийни и корпоративни цели

Прокуратурата, като една от дребното останали постоянни институции в страната, постоянно е била за това, че би трябвало да работи с всички държавни институции в полза на българските жители. Единственият ни зложелател е престъпността, ние не робуваме на персонално его, няма персонални, партийни и корпоративни цели. Единствените ни цели са да работим за българските жители. Това сподели основният прокурор Иван Гешев преди съвещанието на Висшия правосъден съвет, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ". 



Главният прокурор разяснява зачестилите случаи на произшествия, породени от водачи, използвали алкохол и опиати. 

" От две години в прокуратурата приказваме, че това е един обществен проблем. Бих го нарекъл обществена зараза и резултатът е никакъв. Няколко Народното събрание, министри и кой ли още не, се занимаха с хладилника в държавно жилище, с дипломата ми от преди 30 години, само че никой не се занимава с действителните проблеми на българските жители ", съобщи Гешев. 

" Къде виждате страна. Може би виждате страна в това, което се е случило нощес, че още веднъж дрогиран водач с висока скорост умъртви 22-годишно дете в Шумен, а второ е с телесна щета. Може би виждаме страна в сгазените служители на реда в Бургас или може би сътрудника, който още веднъж беше погубен от пийнал водачи или за случай на Околовръстното ", попита той публицистите. 

Според Иван Гешев специализираното правосъдие, което беше закрито от Народното събрание е най-ефикасното оръжие против престъпността. 

" Може би виждаме страна в закриването на профилираните структури, които бяха най-ефикасното оръжие против проведената престъпност, корупцията и тероризма. Плодовете ги берем, и ще ги берем. Те се показват в това, което виждаме с мигрантския напън, в последния случай, в който кола с мигранти се забива в пункт за механически обзор, за благополучие през нощта и няма потърпевши, в това че опиатите всеобща заливат улиците и заплашват децата ни. Да сте чули за някаква реализация от няколко месеца за опиати, да се чули за мигранти, за лихвари? ", зададе още въпроси основният прокурор. 

Нели СТАВРЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР