Прокуратурата извади нова порция данни по делото срещу обвинения за

...
Прокуратурата извади нова порция данни по делото срещу обвинения за
Коментари Харесай

Прокуратурата припомни на руския шпионин, че от ДАНС тайни няма

Прокуратурата извади нова порция данни по делото против обвинявания за шпионаж в интерес на руснаци Николай Малинов, който е ръководител на Национално Движение " Русофили ". Този път са извадени диалози на някогашния основен редактор на партийния вестник " Дума " Юрий Борисов в чат приложения на обществените мрежи, които би трябвало да служат като доказателства, че той е правил шпионаж в интерес на непозната организация. Борисов е очевидец по делото.

Първият оповестен диалог е на Борисов е с някоя си " Ивелина " от 9 март тази година. Тя изяснява, че някаква публикация е " цялостна неистина и машинация ", а Юрий Борисов ѝ дава отговор, че " наличието се дефинира в Москва ". " Жена му на Малинов менажира медията ", споделя Юрий Борисов. В справката е прибавен и диалог на самия Николай Малинов, в който той показва интерес към покупката на уебсайт, само че не излиза наяве кой е този уебсайт.

Вторият диалог е от 25 декември предходната година и е на Юрий Борисов с Ивелина. Тя пита Борисов за какво си е изтрил профила в приложението " Телеграм ", което е известно със своята отбрана против следене. Той обаче не може да си спомни въобще да е имал профил в това приложение и моли Ивелина да му копира нещо от техните диалози там.

Ивелина му копира техен остарял диалог: Здравей, Юрий! Е, тук ДАНС няма да те откри и да ти блокира профила ". Юрий дава отговор: " Аз и от ДАНС секрети нямам. Дори и от жена си нямам ".

Това припомняне обаче не свършва добра работа и Юрий Борисов продължава да не си спомня за тези свои думи. Тогава Ивелина му напомня негово изявление в " Телеграм ", че би трябвало да се приготви за година-две същинска лява русофилска партия, която да влезе в Народното събрание и да играе ролята на балансьор. Тогава Борисов се съгласява, че това за партията може и да са негови думи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР