Прокуратурата изпуска да вкара в затвора дори осъдените със споразумение

...
Прокуратурата изпуска да вкара в затвора дори осъдените със споразумение
Коментари Харесай

Прокуратурата изпуска дори осъдените със споразумение

Прокуратурата изпуска да вкара в пандиза даже наказаните със съглашение - т.е. тези обвинени, които са се явили персонално в съда, с цел да подпишат договорката си с прокуратурата, и наказването им незабавно е влезнало в действие. Тоа оповестява в. " Сега ", като инспекцията на изданието демонстрира, че се търсят хора, чиито присъди са влезнали в действие преди повече от 10 години.

Наскоро основният прокурор Сотир Цацаров разгласи началото на инспекция на всички неизпълнени присъди в страната. Повод за тази проверка беше казусът в Нови Искър, при следствието на който се оказа, че главният обвинен не е бил открит осем години, с цел да бъде вкаран в пандиза. Миналата седмица говорителката на Цацаров - Румяна Арнаудова заяви, че в държавното обвиняване има информация за над 500 души с влезнали в действие присъди, които са се укрили. Тя посочи, че данните са непълни.

Проверка на " Сега " в прокуратури в страната демонстрира, че окръжната прокуратура Русе търси 36 наказани. Сред тях е Й. И. Й. През януари 2011 година той е наказан от районния съд във Враца на 10 година затвор за длъжностно заграбване. Й. Й. е бил магазинер на лавката във Врачанския затвор, откъдето е присвоил пари и движимости за близо 6000 лева

В окръжната прокуратура в Добрич имат данни за изчезнали 17 наказани. Сред тях е Дмитрий Георгиев, който на 20 юли 2010 година подписва съглашение с районната прокуратура в града за наказване от три месеца затвор и 100 лева санкция за това, че карал след приложимост на алкохол. И въпреки да е бил в правосъдната зала, с цел да подпише съглашението, Георгиев изчезва и още не е открит. От делото излиза наяве, че преди този момент за малко е бил арестуван, а след това му е подреден домакински арест.

Сходен е въпросът и на Галин Денков. Неговото съглашение с прокуратурата е утвърдено от районния съд във Варна на 10 юли 2017 година Той е приет за отговорен за владеене на 0.17 г хероин. Съгласил се е да влезе за 5 месеца в пандиза, само че да не заплаща санкция. Присъдата по този начин и не е изпълнена.

В листата на окръжната прокуратура в Кюстендил има 24-ма души. Сред тях са Ангел Христов и Пламен Галев, така наречен Братя Галеви. Те имат пет годишни присъди за образуване на незаконна група за рекет и изнудване. Наказанието им влезе в действие през май 2012 година, само че те се укриха. И.Ю., който от март 2006 година има присъда от 17 година и половина и 250 хиляди лева санкция за произвеждане на опиати в огромни размери, също е в неопределеност.

В справката на Софийската военна прокуратура е някогашният служител на реда Александър Вълков. През септември 2015 година той беше наказан на седем години затвор за ликвидиране. И въпреки че персонално чу присъдата си на последна инстанция, беше оставен да избяга.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР