Прокуратурата изготви обвинение за 60-годишен шофьор на автобус за управление

...
Прокуратурата изготви обвинение за 60-годишен шофьор на автобус за управление
Коментари Харесай

60-годишен шофьор на автобус карал с 2,08 промила алкохол в Асеновград

Прокуратурата изготви обвиняване за 60-годишен водач на рейс за ръководство след приложимост на алкохол, оповестиха от Районна прокуратура-Асеновград.

Мъжът с букви А.Х. е задържан за до 72 часа. На 20 февруари 2019 година към 19 часа в Асеновград е карал рейс с над 0,5 промила алкохол в кръвта. " Дрегерът " е открил 2,08 промила.

Същият водач е бил наказан преди, с влезнала в действие присъда, за ръководство на камион в нетрезво положение. До момента е открито, че на 20 февруари 2019 година, към 19 часа, в Асеновград, обвиненият управлявал рейс, част от градския превоз, като е предизвикал пътно-транспортно произшествие - блъснал паркиран лек автомобил. Няма потърпевши хора. Предстои да се прецизират нанесените материални вреди на автомобила.

В петък, 22 февруари 2019 година, от районната прокуратура-Асеновград ще внесат искане в съда за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража ".

По закон той може да влезе в пандиза от една до пет години " отнемане от независимост ", санкция от 500 до 1500 лв. и книжката му да бъде отнета от три месеца до три години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР