Прокуратурата иска постоянен арест за трите децата, които бяха задържани

...
Прокуратурата иска постоянен арест за трите децата, които бяха задържани
Коментари Харесай

Прокуратурата иска постоянен арест за три от задържаните деца за убийството във Видинско

Прокуратурата желае непрекъснат арест за трите децата, които бяха арестувани за убийството на мъж във Видинско. Четвъртото дете е сложено под полицейска протекция поради възрастта си.

То ще бъде привлечено като очевидец. Според проверяващите убийството е осъществено по изключително нечовечен метод.

А самопризнанията досега са потвърдили, че всичко почнало след спор за шише с ракия, която мъжът им продал.

59-годишният Борислав живеел самичък в края на видинското село Гъмзово. Тялото му е открито на двора в къщата му от инцидентно минаващи хора.

„ Убитият е продал алкохол на трите малолетни лица, който обаче не им е харесал като качество “, изясни представителят на Окръжната прокуратура Владислав Влашев.

Задържаните за убийството деца са родственици – на 15, 16 и 17 години. Четвъртото дете е на 10 години.

„ Признават авторството на действието, само че отхвърлят предумисъл за причиняване на гибелта. Вероятно е станало под влияние на алкохол. От ранни зори са почнали да пият. Празнували са рождения ден на единия от тях ”, сподели още Влашев.

Майката на едно от арестуваните момчета – Соня Славчева, твърди, че е било самоотбрана.

„ Викнали са го, излязъл е и са му споделили да смени ракията. Той обаче им е споделил, че нито ще им върне парите, нито ще им даде друга ракия и скочил на пердах ”, описа дамата.

В село Гъмзово живеят към 350 души. Всички познават арестуваните деца. „ Лоши момчета, пият, пушат, дрогират се, разбиват къщи, не вървят на учебно заведение, не можем да кажем положително за тях. Родителите са същинските убийци “, споделят локалните.

Хората от селото желаят обективна присъда за момчетата. „ Дали е 10-годишен, дали е 15-годишен, или е на 50 – няма значение. Става въпрос за ликвидиране ”, споделят съседите на убития мъж.

В Гъмзово приготвят и подписка за изселването на семействата на арестуваните момчета.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР