Прокуратурата има много голям потенциал, който не е ползвала много

...
Прокуратурата има много голям потенциал, който не е ползвала много
Коментари Харесай

Гешев: В последно време всички са любезни с мен

" Прокуратурата има доста огромен капацитет, който не е употребила доста време. Живеем в лична страна, взимаме положителни заплати, член сме на Европейски Съюз, тъй че нямам терзания, че ще се изтощи прокуратурата. Единственото което можем да създадем, е да дадем на българските жителите това, което чакат, а то е повече правдивост. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев пред БНР.
" Главният прокурор и прокуратурата нямат персонални врагове. Няма по какъв начин да се твърди, че това е някакъв реванш. Това е някаква политика на президента да не подписва указите от първия път. Не може никой да му се сърди, тъй че аз в това не виждам никакъв проблем, добави Гешев по отношение на връзките му с президента Румен Радев.
Да те кани консултант, който евентуално е този Митко, на който е предоставено да смачка една инспекция, е обидно към институцията. Есемесът естествено, че беше общителен. С мен напоследък всички са общителни. Моето надълбоко схващане е, че прокуратурата би трябвало да изяснява своите дейности. Ние не се тормозим от истината, само че очевидно други се, изясни той, илюстрирайки случая със известието на президентството, за който може да си припомните ТУК.
7 са повдигнатите обвинявания на Васил Божков към този момент, посочи той. " Най-вероятно една част от тази сбирка е открадната от българската земя. Тя е част от българската история и е на българския народ. Там ще се окажат един куп предмети, които са нелегално добити. Отделно в случай че от страната са отнети 500 млн. лв., би трябвало отнякъде да се избият, бе коментарът му по отношение на изземването на сбирката от скъпи предмети на Божков. Не настоявам, че Божков е направил ликвидиране. Ако има събрани задоволително доказателства, ще бъдат повдигнати обвинявания ", добави основният прокурор. Преди това обаче Фондация " Тракия " подаде сигнал към ЮНЕСКО поради изземването на сбирката.
" Ние сме създали всичко допустимо все още, в който сме имали доказателства. Ще създадем всичко допустимо да си го приберем. Така стана и с Арабаджиеви, Баневи, Желязков. Сръбската страна не си извършва отговорностите. Какво сме отговорни ние, че съвсем 6 години няма решение - невиждан случай, добави основният прокурор и изясни, че с цел да се случва това предприемачът Цветан Василев има сериозен тил в Сърбия.
" Истината е, че доста хора са били на хранилка. Още по-трудно е да го докажеш в България. Ако тук ти трябват 100 единици доказателства, в Испания ти би трябвало 1, сподели още Гешев. Във всяка конструкция има черни овце - надалеч съм от мисълта, че няма в прокуратурата или в другите съдилища. Шефът на съда се споделя Лозан Панов. Въпросите за проблемите в съда са към него, съобщи той във връзка възбраната на Съединени американски щати към арбитър Андон Миталов да влиза в страната поради корупция, която коментирахме ТАКА.
Действията на Щатите Иван Гешев дефинира като " партньорски ", които имат за цел да подкрепят работата на прокуратурата и битката против корупция. Нено Димов е почтен до доказване на противното като всеки различен български жител. Колегите считат, че в случай че не беше направил действията, за които е притеглен като обвинен, е нямало да се стигне до водната рецесия в Перник. За мен като жител е ясно, че куп фактори са довели до тази рецесия. Ние се занимаваме единствено с наказателната част, изясни той. Битовата престъпност е вторият проблем по-късно, че се краде доста в България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР