Прокуратурата и МВР имат достатъчно доказателства за единия от двамата

...
Прокуратурата и МВР имат достатъчно доказателства за единия от двамата
Коментари Харесай

Неуредени финансови отношения е основната версия за убийството на бивш полицай |

Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи имат задоволително доказателства за единия от двамата арестувани за убийството на някогашния служител на реда Любомир Иванов. Той е хипотетичният физически причинител на закононарушението и към този момент му е повдигнато обвиняване.

Това заяви ръководителят на отдел " Разследвания " в Столична дирекция на вътрешните работи Стойно Цветков, като посочи, че убийството е било планувано. Според прокурор Иво Илиев причинителят се е упражнявал да стреля с оръжие със същия диаметър като при убийството, проучил е добре региона и е подсигурил автомобил, с който да избяга.

50-годишният Иванов бе убит от колоездач в двора на блок в елитния столичен квартал " Лозенец ". Бил е шеф на Криминална полиция във Второ районно ръководство, само че е уволнен от системата преди повече от 10 г.  

" Към момента доказателства имаме за едното лице. За обвинения като помощник не можем да сме безапелационни, че има присъединяване в осъщественото действие. Работи се по няколко версии, само че главната измежду тях е ликвидиране поради неуредени финансови въпроси от незаконна активност ", добави Стойно Цветков.

Издирва се още един като съизвършител, само че не стана ясно дали това е поръчителят на покушението.

" Дали жертвата е дължал пари, дали е откраднал пари, това занапред се обяснява. В незаконната активност, която е реализирана, е имало поток на пари, които сега откриваме ", добави началникът на Криминална полиция Петър Петров. От думите му се разбра, че в Министерство на вътрешните работи няма информация Любомир Иванов да се е занимавал с незаконни цигари.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР