Прокуратурата и митниците проверявали задържането на над 4 млн.тона спирт

...
Прокуратурата и митниците проверявали задържането на над 4 млн.тона спирт
Коментари Харесай

Гешев: Проверяваме складове с над 4 млн.тона спирт

Прокуратурата и митниците проверявали задържането на над 4 млн.тона алкохол в данъчни хранилища. Това разгласи основният прокурор Иван Гешев в изявление пред БНР.

На Агенция „ Митници “ е предоставено да се ревизират данъчните хранилища, тъй като може би над 4 млн. тона алкохол се задържат, което съгласно мен като елементарен жител, значи, че води до скок на цените на дезинфектантите. Извършваме масирани инспекции, разгласи шефът на държавното обвиняване. 

Той разгласи, че към този момент нямало данни за инфектирани чиновници и прокурори. " Аз един път съм се изследвал. Засега тестът ми е негативна. През тази пандемия е ясно, че всички ще минем по един или различен метод, тъй като е от рода на грипа. Въпросът е да не стане вкупом ", споделя още Гешев и прецизира, че неговата проба била още от преди две-три седмици.

Главният прокурор за следващ, трети ден продължи с изказванията, че е установен пробив в инцидентното систематизиране на делата в съда и че това е умъртвило системата, както и че е срив върху доверието на правосъдната власт.  Образувано е досъдебно произвеждане за компютърно закононарушение от СГП по сигнал от шестима членове на Висш съдебен съвет, пет от които членове на съдийска гилдия. В одита има съществени подозрения, че системата за инцидентно систематизиране на делата е пробита, заяви основният прокурор.

По това, което чета няма разлика сред тази система, въведена 2015 и предходната. Всеки може да се запознае с протоколите от съвещанията на Висш съдебен съвет и да види какъв напън и лобиране има ", твърди Гешев. Според него имало конкретни установени опити за операция. Заданието, което Висш съдебен съвет е сложил пред одиторската компания е да ревизира осведомителната сигурност в системата, изясни Гешев.

Този случай е сериозен срив в доверието на жителите към делата. Как да имаш доверие откакто системата за инцидентно систематизиране е смешна. Надявам се в четвъртък на съвещанието да се види кой какво мнение ще застъпи. Доказателствата от досъдебното произвеждане ще оповестим на цялото общество, този проблем може да засегне десетки хиляди жители и техните имуществени и неимуществени ползи. Ще уведомим и Европейска комисия, означи още основният прокурор.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР