Прокуратурата и ГДБОП са разбили организирана престъпна група за мнима

...
Прокуратурата и ГДБОП са разбили организирана престъпна група за мнима
Коментари Харесай

Интернет измама без аналог: ГДБОП разкри група за мнима онлайн търговия

Прокуратурата и ГДБОП са разрушили проведена незаконна група за мнима онлайн търговия. Нанесените вреди са за милиони, допускат проверяващите.
Снимка: Министерство на вътрешните работи

От прокуратурата оповестяват, че измамниците са осъществявали контакт с жертвите си посредством инцидентни позвънявания през платформи за диалози в интернет.

„ Предлага търговия с платежни принадлежности, вложения на тържищата в акции, покупки на нефт, злато и какво ли още не. В един миг се оказва, че борсата се сринала и би трябвало още малко пари да дадеш”, уточни Иван Гешев, зам.-главен прокурор.
Снимка: Министерство на вътрешните работи

Гешев добави, че той също е получавал сходни позвънявания и са му предлагани акции.

Разследващите, разрушават два прът центъра в столицата, от където се ръководели измамите. А мнимите седем уеб страницата за търговия с хостинг са в Естония. Те нямали позволение за работа у нас.
Снимка: Министерство на вътрешните работи

„ Брокерите оставят усещане в жертвата, че се намират във Англия, в сериозна компания”, разяснява Явор Колев, ГДБОП.

Посочените ръководители на незаконната група са – сърбин, израелец и 28-годишен българин. Тримата са задържани, с повдигнати обвинявания за проведена незаконна група и измами в огромни размери. Основен уредник е евреинът. Ужилените към този момент са 17 души. Но прокурорите са сигурни, че са стотици.
Снимка: Министерство на вътрешните работи

„ Говорим за суми от над 300 хиляди евро, 80 хиляди $ и над 60. хиляди лв.. Има лица с над 100 хиляди евро, породена вреда”, сподели Ваня Христева, наблюдаващ прокурор.

Получените пари се прехвърляли в банкови сметки из целия свят. В разрушените прът центрове работели десетки чиновници, само че те били уволнявани незабавно щом започнели да подозират за измамата. Затова и призованите очевидци ще са десетки, прецизират от прокуратурата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР