Прокуратурата и ГДБОП са пресекли канал за трафик на оръжия

...
Прокуратурата и ГДБОП са пресекли канал за трафик на оръжия
Коментари Харесай

От последните минути! Гешев обяви за огромен удар на прокуратурата и ГДБОП. Спряна е огромна пратка за Острова с

Прокуратурата и ГДБОП са пресекли канал за трафик на оръжия и опиати за Англия.

``
реклама

Става въпрос за досъдебно произвеждане под наблюдението на прокуратурата. Пресечен е канал за трафик на оръжие, най-вече револвери, и голямо количество опиати за Обединеното кралство. Това съобщи на брифинг пред публицисти зам.-главният прокурор Иван Гешев, заяви Novini.bg

,,Подобен вид досъдебни производства дадоха резултата, който регистрира Европейската комисия, а точно - краткотрайно преустановяване на наблюдението върху индикатора ``организирана престъпност``. Този резултат, който е значим за цялата страна, се дължи главно на профилираните структури от правосъдната власт, както и на сътрудниците от Министерство на вътрешните работи и в частност на Главна дирекция ``Борба с проведената престъпност``, добави Иван Гешев.

,,Говорим за група, целяща трафик на опиати и оръжия за Англия. В началото на септември получихме сигнал от нашите английски сътрудници и на 13 септември извършихме въпросната акция, при която бяха арестувани 53 револвера от разнообразни модели и марки със заглушители, бронежилетки, както и към 80 кг хероин. Лицата са арестувани, като събраните доказателства са задоволителни като размер да им бъде наложена мярка за неотклонение``, изясни за акцията прокурор Димитър Петров.

,,Бих желал като за начало да благодаря на сътрудниците. Свършената работа за къс интервал от време в действителност е голяма и обвързвана с доста безсънни нощи. Става въпрос за български жител, който се е опитал да извърши трафик на оръжие и опиати за Англия и което е престъпно проявено лице. За към седмица нещата се развиват бързо и успяхме да установим още няколко лица, включително и на чуждестранин жител. Така че сътрудниците си свършиха добре работата. Установено е къде е живял мъжът, какви са му връзките``, разяснява още началникът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

,,Бяха открити подправени персонални документи на едно от лицата, заглушители за част от оръжията, над 2000 патрона. В общи линии всяко едно оръжие бе окомплектовано с кутия муниции към него. След нашата акция уведомихме сътрудниците ни от Англия и там също започнаха дейности – бяха извършени сходни интервенции и на британска територия и също бяха открити оръжия, муниции и наркотичини вещества``, добави Спиридонов.

,,С този случай българските служби потвърдиха, че могат да се оправят и да подсигуряват спокойствието освен на българските, само че и на европейските жители. Освен това този случай сподели и едно положително взаимоотношение сред нашите и английските служби, което е добър образец на съдействие и партньорство``, регистрира от своя страна основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР