Прокуратурата и ДАНС започват проверка на Комисията за финансов надзор

...
Прокуратурата и ДАНС започват проверка на Комисията за финансов надзор
Коментари Харесай

Прокуратурата и ДАНС започват проверка на КФН по казуса с фалиралата Олимпик


Прокуратурата и ДАНС стартират инспекция на Комисията за финансов контрол във връзка прекратяването на активността на клона на ЗК „ Олимпик “ у нас. За това се е разпоредил основният прокурор Сотир Цацаров, съобщи БГНЕС, позовавйки се на информация от прокуратурата.

Предмет на инспекцията са методът на реализиране на държавния осигурителен контрол от страна на Комисията, на отрасловия й заместник-председател, управляващ ръководство „ Застрахователен контрол “ и на това ръководство, във връзка с съответния осигурител. Ще бъде тествано спазването на условията на закона за започване на активността на клона на ЗК „ Олимпик “ в България, осъществяването на пълномощията от страна на надзорните органи по Кодекса за застраховането и Закона за Комисията за финансов контрол, както и упражняването на настоящ контрол, в това число след издадената възбрана „ Олимпик “ да подписва нови контракти и да удължава периода на досегашните.

Проверката се реализира от прокурор от Върховната касационна прокуратура и е предоставена на Държавна организация „ Национална сигурност “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР