Прокуратурата и ДАНС започват проверка на КФНПо разпореждане на главния

...
Прокуратурата и ДАНС започват проверка на КФНПо разпореждане на главния
Коментари Харесай

Прокуратурата и ДАНС започват проверка на КФН

Прокуратурата и ДАНС стартират инспекция на КФН
По предписание на основния прокурор Сотир Цацаров във връзка ЗК „ Олимпик “, стартира инспекция на Комисията за финансов контрол.

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди осъществяването на инспекция във връзка прекратяването на активността на клона на ЗК „ Олимпик “ у нас, оповестиха от прокуратурата.

Предмет на инспекцията са методът на реализиране на държавния осигурителен контрол от страна на Комисията, на отрасловия й заместник-председател, управляващ ръководство „ Застрахователен контрол “ и на това ръководство, във връзка с съответния осигурител. Ще бъде тествано спазването на условията на закона за започване на активността на клона на ЗК „ Олимпик “ в България, осъществяването на пълномощията от страна на надзорните органи по Кодекса за застраховането и Закона за Комисията за финансов контрол, както и упражняването на настоящ контрол, в това число след издадената възбрана „ Олимпик “ да подписва нови контракти и да удължава периода на досегашните.

Проверката се реализира от прокурор от Върховната касационна прокуратура и е предоставена на Държавна организация „ Национална сигурност “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР