Прокуратурата и ДАНС разкриха при съвместна акция 100 000 литра

...
Прокуратурата и ДАНС разкриха при съвместна акция 100 000 литра
Коментари Харесай

ДАНС и прокуратурата разкриха 100 000 л нелегални горива, укриване на данъци и пране на пари

Прокуратурата и ДАНС разкриха при взаимна акция 100 000 литра горива без потвърден генезис, укриване на налози и пране на пране.
Акцията е била извършена на 14 и 15 ноември в Пловдив, Хасково и Бургас. Извършени са 18 претърсвания и изземвания, голям брой огледи на местопрестъпление и разпити на над 20 очевидци. За период от 24-часа са арестувани 10 индивида.
На територията на 4 бензиностанции в Пловдив, Харманли и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево ", са открити към 100 000 литра горива без потвърден генезис . Установено е, че на всяка една от бензиностанциите, колонките за гориво не са свързани към Национална агенция за приходите , вследствие на което, през нескончаем интервал от време, безотчетно към фиска, са били осъществени на пазара горива с неразбираем генезис. При осъществените претърсвания и изземвания са били открити огромен брой отчетни бумаги, удостоверяващи продажбата на такива горива.
Иззети са голям брой цистерни и тежкотоварни коли, доставящи въпросните горива. Част от тези коли са били заварени в миг на зареждане на бензиностанциите в тъмните часове на денонощието. Констатирани са и заровени в земята цистерни, съдържащи горива без открит генезис, които са били укривани от органите на митниците и Национална агенция за приходите при осъществяването на регулярни инспекции, съобщи БНР - Радио Пловдив.
Открити са и 750 000 евро, които не са били декларирани. При друго претършуване са конфискувани и парични суми в разнообразни валути с левова равноценност над 400 000 лв., за чиито генезис също не са били показани документи.
Към наказателна отговорност за укриване на Данък добавена стойност в размер на 750 000 лв. в Пловдив и Бургас са привлечени мъж с букви Емил В. и жена, която е работила с него. Двамата са арестувани за период от 72 часа, като в границите на утрешния ден следва да бъде преценено дали да бъде поискано взимане по отношение на тях на мярка за неотклонение „ Задържане под стража ".
Най-тежкото наказване за закононарушенията, в които мъжът и дамата са упрекнати, е отнемане от независимост от 3 до 12 години и санкция от 20 000 до 200 000 лв.. За укриването на данъчни обвързване е планувана и конфискация на част или цялото имущество на отговорния.
Работата по делото е в дейна фаза, като продължава осъществяването на огромен размер дейности по следствието.
По непотвърдена информация арестуваният мъж е предприемачът Емил Власов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР