Прокуратурата и антикорупционната комисия (КПКОНПИ) ще проверяват покупката на новия

...
Прокуратурата и антикорупционната комисия (КПКОНПИ) ще проверяват покупката на новия
Коментари Харесай

Прокуратурата ще проверява покупката на новия луксозен дом на Цветанов

Прокуратурата и антикорупционната комисия (КПКОНПИ) ще ревизират покупката на новия първокласен апартамент на ръководителя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Двете институции са сезирани от гражданско съдружие " БОЕЦ ".
Сигналът към този момент е разпределен и по него следва двумесечна инспекция, която да установи дали има данни за осъществено закононарушение. В случай на нужда може да бъде потърсено подпомагане и от комисията " Антикорупция ", само че е допустимо и двете инспекции да вървят редом, изясни пред БНР представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.
Сделката с парцелите на Цветанов беше разкрита от " Свободна Европа ". По техни данни политикът е купил първокласното си жилище на доста по-ниска от пазарната цена, продавайки два свои остарели жилището, които още в същия ден са препродадени на негов доближен и някогашен кадър на ГЕРБ - Симеон Велков. Всички покупко-продажби са били осъществени в границите на един ден при еднакъв нотариус.
Цветанов на 2 пъти отхвърли да има нередности при договорката за новия му парцел. " Една сума е с заем, който погасявам и към сегашния миг, а другата сума е от хонорари, които сме получавали в фамилията. Мога да ви кажа, че няма нищо, от което да се тормозя и всичко, което съм направил и съм го направил според българското законодателство ", увери Цветанов, представен от БНР.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР