Прокуратурата и агенция “Медицински надзор“ са започнали проверка на смъртен

...
Прокуратурата и агенция “Медицински надзор“ са започнали проверка на смъртен
Коментари Харесай

Прокуратурата и медициският надзор проверяват смъртен случай на пациент

Прокуратурата и организация “Медицински контрол “ са почнали инспекция на смъртен случай на 28-годишен мъж от Враца, за който околните му настояват, че е жертва на лекарска неточност.

Веселин Георгиев работел като багерист и се почувствал зле в събота, откакто се прибрал от работа. Дишал тежко, а краката му се подули. Майката на Веселин повикала кола за спешна помощ, която се отзовяла бързо – за към 10 минути, само че се наложило на помощ да бъдат извикани и пожарникари, защото пристигналите на място медици не могли да качат цялостния мъж в колата.

След като най-после съумели да го качат в колата за спешна помощ, тя не могла да тръгне и се наложило пожарникарите да я бутат. При потеглянето мъжът се обърнал по лице, което съгласно описа на майка му пред бТВ затруднявало дишането му. Тя помолила синът ѝ да бъде извърнат, само че била свалена от колата за спешна помощ по средата на пътя. Тя съумяла да стигне с друго транспортно средство до болничното заведение. Там била запитана за персоналната карта на сина си и при предаването ѝ било обявено, че Веселин е умрял.

Жената не знае дали синът ѝ е умрял в колата за спешна помощ или по-късно, защото в смъртния акт нямало час и място. В документа написа, че 28-годишният мъж е умрял от инсулт.

Предстои съдебномедицинска експертиза и разпит на медиците, които са придружавали мъжа в колата за спешна помощ, както и на персоналния му доктор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР