Прокуратурата е запорирала парични преводи на стойност около 14 млн.

...
Прокуратурата е запорирала парични преводи на стойност около 14 млн.
Коментари Харесай

Прокуратурата е запорирала 14 млн. лв. заради ДжиПиГейт

Прокуратурата е запорирала парични преводи на стойност към 14 млн. евро на компании и търговци към компания " Джи пи груп ". Това заяви основният прокурор в Русе, където е на посещаване поради случая с убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова .
Припомняме, че сигнали до прокуратурата за злоупотреби при разходване на евросредства бяха изпратени от вицепремиера Томислав Дончев и уеб страницата " Биволъ ", откъдето стартира следствието.
Цацаров изясни, че инспекцията на прокуратурата е прераснала в досъдебно произвеждане, само че размерът на работа е огромен и следствието по случая продължава.
В средата на септември Софийската градска прокуратура разпореди на Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) инспекция на обява в " Биволъ ", по отношение на която двама публицисти - български и румънски, бяха арестувани край Радомир, до момента в който работят по следствие за корупционни практики на " Джи Пи груп ".
" Запорът на 14-те милиона евро е натрапен, откакто прокуратурата е упражнила пълномощията си по Закона за ограниченията против изпирането на пари ", увери през днешния ден основният прокурор, представен от " Дневник ". В рамките на следствието се ревизират всички физически и юридически лица, посочени в сигнала на прокуратурата, без значение дали са търговци или неправителствени организации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР