Прокуратурата е внесла в Специализирания наказателен съд обвинителния акт срещу

...
Прокуратурата е внесла в Специализирания наказателен съд обвинителния акт срещу
Коментари Харесай

Обвинението срещу Евгени Крусев за ремонта на Графа влезе в съда

Прокуратурата е внесла в Специализирания углавен съд обвинителния акт против някогашния заместник-кмет на София Евгени Крусев за ремонта на трамвайния път на столичната улица " Граф Игнатиев ". Това сподели заместител основният прокурор Иван Гешев във вторник.

Предстои делото да бъде планувано за разпоредително съвещание.

Разследването против Крусев стартира през ноември предходната година. Причината беше смяна в крачка на плана за ремонт на трамвайното трасе.

След подписването на контракта с изпълнителя " Джи Пи Груп " общината в лицето на Крусев решила да подмени типа на виброизолационната поставка за релсите. Вместо оферти от " Джи Пи Груп " материал е употребен различен, който не дава отговор на заложените в публичната поръчка за ремонта условия. Новата поставка е била препоръчана от различен участник в процедурата - " ПСТ Груп ", който обаче е отхвърлен точно тъй като въпросният материал е по-тежък от претенции от общината.

В средата на декември Крусев беше публично упрекнат в " закононарушение по работа, от което могат да настъпят обилни нездравословни последствия в размер на 5 028 354 лв. ". Според обвиняването с смяната на плана и действително на контракта на " Джи Пи Груп " той е нарушил Закона за публичните поръчки. Междувременно Крусев подаде оставка като зам.-кмет, а кметът Йорданка Фандъкова подреди инспекция на случай и изпрати заключенията ѝ на прокуратурата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР