Прокуратурата е внесла в съда предложение за освобождаване от наказателна

...
Прокуратурата е внесла в съда предложение за освобождаване от наказателна
Коментари Харесай

Прокуратурата иска проф. Стоименова да бъде глобена заради всяване на паника

Прокуратурата е внесла в съда предложение за освобождение от наказателна отговорност и налагане на санкция на ръководителя на фармацевтичния съюз проф. Асена Стоименова. Това оповестиха от съсловната организация.

" Въпреки показаните причини, пояснения и мнения на редица организации в отбрана на изказаното експертно и професионално мнение на проф. Асена Стоименова, ръководител на УС на Български фармацевтичен съюз, прокуратурата вкарва делото в съда с предложение за административно наказване ", пишат от съюза.

Стоименова бе упрекната във всяване на суматоха поради свои изявления за липса на някои лекарства в аптечната мрежа при започване на рецесията с ковид. Става дума за нейни изявленията пред БНР и Българска национална телевизия. В тях Стоименова приказва за презапасяването с медикаменти, за отпущането им с рецепта, както и за предстоящ дефицит на някои лекарства.

Именно последното изявление прокуратурата счете за незаконно и повдигна обвинявания. В отговор Стоименова съобщи, че по тази логичност може да бъде упрекнат и шефът на Световната здравна организация, тъй като е приказвал по същите тематики.

Тъй като е с чисто правосъдно минало, прокуратурата предлага тя да бъде единствено санкционирана и делото да се приключи. Решението би трябвало да се вземе от съда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР