Прокуратурата е внесла в съда обвинителен акт срещу Ахмед Башев,

...
Прокуратурата е внесла в съда обвинителен акт срещу Ахмед Башев,
Коментари Харесай

Тръгва делото срещу бившия кмет на Гърмен Ахмед Башев

Прокуратурата е внесла в съда обвинителен акт против Ахмед Башев, някогашен кмет на община Гърмен, заяви БНР. Той притеглен към наказателна отговорност за умишлена занемареност.
Башев, който бе кмет на Гърмен от 1999 година до 2013 година, е упрекнат, че с дейностите и бездействието си предизвикал забележителна вреда на стопанството в размер на 3 млн. лева

Това станало при построяването на обходен път сред селата Рибново, община Гърмен и Осеново, община Банско, с дължина от 11 км. Изграждането се наложило, защото свличания през 2005 година създали мъчно пристъпен сектор от пътя с. Огняново – с. Рибново в община Гърмен, които мощно затруднило обслужването на жителите на селата Рибново, Осиково и Скребатно. Към юни 2010 година целевите средства, предоставени на община Гърмен, за създаване на обходния път достигнали 17 435 268 лв..

Чрез голям брой дейности и бездействия Башев, в качеството си на кмет, осъществил умишлена занемареност, като не положил задоволително грижи за ръководенето, ръководството и стопанисването на повереното му имущество, показва прокуратурата.

Кметът подписал контракт за строителство, без да е била уговорена цената на включените в предмета на договорката строително-монтажни работи (СМР). Допуснал изпълнителят по договорите за строителство и анексите да прави СМР, без да има издадено позволение за градеж и подписани контракти за авторски надзор/контрол с проектантите. Башев позволил и други нарушавания, в това число сключване на платежни документи за превод на целеви средства за осъществени СМР в нарушаване на закона, показва прокуратурата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР