Прокуратурата е възложила на Националната агенция за приходите (НАП) да

...
Прокуратурата е възложила на Националната агенция за приходите (НАП) да
Коментари Харесай

Тече и данъчна ревизия на Васил Божков

Прокуратурата е упълномощила на Националната организация за приходите (НАП) да извърши данъчна проверка на предприемача Васил Божков като физическо лице, както и десетки проверки на свързани с него компании, научи Mediapool. По този мотив към този момент има наложени запори върху дружествени дялове на предприемача като авансово поръчителство по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

Запори са наложени на най-малко две компании – " Вабо 2012 " и " Евробет партнърс ", заяви в сряда в. " Капитал ", цитирайки информация в Търговския указател.

" На брифинг обявихме, че ще бъдат предоставени такива проверки, само че нямам информация дали към този момент са предоставени, нито пък позволение от наблюдаващия прокурор да давам такава информация ", сподели представителят на основния прокурор Сийка Милева.

Още от декември 2019 година Национална агенция за приходите ревизира компаниите, огранизиращи лотариите на Божков, за размера на заявения и заплатен корпоративен налог и Данък добавена стойност. Тази ревизия обаче към момента не е завършила.

Досега прокуратурата обвиняваше Васил Божков за невнесени от негови компании такси за
хазарт в размер на 559 млн. лева, открити при инспекция на Агенцията за финансова ревизия. Не бе съобщавана сума на неплатени налози. За разлика от таксите, чието неплащане е административно нарушаване, съгласно Наказателния кодекс избягването на определяне и заплащане на данъчни отговорности в огромни размери (тоест над 3000 лева.) е закононарушение.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР