Прокуратурата е възложила на Агенция Митници и МВР да проверят

...
Прокуратурата е възложила на Агенция Митници и МВР да проверят
Коментари Харесай

Иван Гешев: Има сигнали, че данъчни складове задържат над 4 млн. тона спирт


Прокуратурата е упълномощила на Агенция Митници и Министерство на вътрешните работи да ревизират данъчните хранилища, където се съхранява алкохол. Това сподели в изявление пред БНР основният прокурор Иван Гешев. По думите му държавното обвиняване има данни, че се задържат над 4 млн. тона алкохол, което води до скок на цените на дезинфектантите.

На инспекция са подложени и бензиностанциите за далавера с цените на горивото. Относно пробива в системата за систематизиране на каузи у нас, Гешев съобщи, че това е удар върху доверието в правосъдната власт.

Главният прокурор посочи, че сигналът е подаден от членове на Висшия правосъден съвет, а мотивът е самостоятелен одит на единната осведомителна система на съдилищата. От одитния отчет ставало ясно, че достъпът до електронната система за инцидентно систематизиране на делата не е предпазен.

„ Казваме на хората, че има досъдебно произвеждане, което ще откри дали има случаи на манипулиране на системата. На какво се дължи това, че системата беше въведена без социална поръчка, пожарно и на мрачно през 2015 година – като панацея за инцидентното систематизиране на делата? Защо е бил натискът тогава? Защо действа пет години, без да се ревизира нейната сигурност? Защо тази компания поддържа тази система без пари “, сподели Гешев.

Обвинител номер едно съобщи, че прокуратурата работи в положение на изключително състояние още преди въвеждането на такова в страната.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР