Прокуратурата е сезирана за разминаване в издадените епикризи за лечението

...
Прокуратурата е сезирана за разминаване в издадените епикризи за лечението
Коментари Харесай

Сезираха прокуратурата за разминаване в епикризите на починалото 3-годишно дете

Прокуратурата е сезирана за разминаване в издадените епикризи за лекуването на 3-годишния Алекс, който умря през ноември. Според юриста на фамилията, подал сигнала, става въпрос за подправяне на формален документ. От Специализираната детска болница в София отхвърлят коментар, преди да е завършила прокурорската инспекция. Припомняме, че отчетът на Агенция " Медицински контрол " удостовери, че няма пропуски в диагностиката и лекуването на детето.

14 ноември, малко след 20 часа. Тригодишният Алекс е изписан от Педиатрията, с цел да бъде трансфериран в " Пирогов ". Родителите му получават епикриза.
София Николова - юрист на родителите на умрялото дете: В тази епикриза няма диагноза, както и липсват часове на приемане на изписване.
Дни след съдбовния завършек на детето, родителите изискват цялата история на болестта от Педиатрията. В получените документи, твърди юристът им, приложената епикриза се разграничава от в началото предоставената им.
София Николова - юрист на родителите на умрялото дете: В тази епикриза, втората, са налице допълнени три диагнози, както и смяна, допълвани са часовете на приемане и на изписване, както и е заменен часът на осъществяване на проучванията, прибавен е и медикамент на лекуване.
И в двете епикризи липсва автограф на анестезиолога. Според юрист Николова не може да се твърди, че първата епикриза е етапна, защото тогава би трябвало да бъде включена в предоставената им документи. Според експерти по здравно право, с които разговаряхме, в случай че една епикриза е етапна, тя би трябвало да бъде обозначена като такава, което в този случай не е по този начин.
София Николова - юрист на родителите на умрялото дете: Имаме съмнение, че по някакъв метод от болничното заведение се пробват да прикриват нещо, което е обвързвано с лекуването на детето. В случая считам, че тази хеморагична пневмония е най-удобната диагноза сега за лекарите, с цел да може да се избегне отговорност.
Според юриста на родителите разминаването в епикризите не може да бъде обяснено като техническа неточност. От Министерството на здравеопазването обявиха, че единствено прокуратурата може да се произнесе за достоверността на документите. Разследването на държавното обвиняване продължава.
 Няма пропуски в диагностично-лечебния развой на умрялото 3-годишно дете Няма пропуски в диагностично-лечебния развой на умрялото 3-годишно дете
Готов е окончателният отчет за гибелта на 3-годишното дете, което умря в Пирогов, откакто обиколи 3 лечебни заведения. Заради инспекцията шефовете на Пед...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР