Прокуратурата е разпоредила на МВР да изземе от притежателите им

...
Прокуратурата е разпоредила на МВР да изземе от притежателите им
Коментари Харесай

Прокуратурата е поискала изземването на над 6 хил. оръжия

Прокуратурата е разпоредила на Министерство на вътрешните работи да изземе от притежателите им над 6 хиляди персонални оръжия, тъй като разрешителните за използването им са с изминал период. Това се разбра от думите на Ася Петрова, заместник-главен прокурор.

Над 340 хиляди са носените оръжия с съответно позволение като над 124 хиляди се държат от физически лица за самозащита като измежду тях няма ловци. Петрова подсети, че притежаването на оръжение за самозащита е последна мярка и би трябвало да се потвърди действителна заплаха за живота и здравето при искане на позволение с тази цел. Много постоянно обаче контролният орган подхожда официално към инспекцията на тази нужда, показва тя.

Контролният орган в тази ситуация е Министерство на вътрешните работи. Оказва се, че във ведомството няма електронен указател на издадените разрешителни за оръжия, заради което е мъчно да се следи оперативно дали при приключване на разрешителното, оръжието се предава. На въпрос на прокуратурата от Министерство на вътрешните работи дали отговор, че нямат средства, с цел да създадат подобен указател, само че дали обещание до 2018 година това да стане. Съществуването на подобен указател е обвързване на Министерство на вътрешните работи по закон.

В отговор на въпрос Петрова разгласи, че срещата и подписаното съглашение сред основните прокурори на Сърбия и България е кардинално и няма отношение към никой съответен проблем. От няколко години в Сърбия е мажоритарният притежател на банкрутиралата КТБ Цветан Василев като Сърбия не се е произнесла по поисканата от България екстрадиция.

Евродепутатът Николай Бареков е подал сигнал в прокуратурата по отношение на провеждането на състезанието " Мис България ", сподели още Петрова на въпрос на водещия. След финала на състезанието се породиха подозрения в принципността на провеждането му.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР