Прокуратурата е повдигнала обвинение на кандидата за общински съветник от

...
Прокуратурата е повдигнала обвинение на кандидата за общински съветник от
Коментари Харесай

Прокуратурата повдигна обвинение на Тома Белев

Прокуратурата е повдигнала обвиняване на претендента за общински консултант от „ Демократична България “ Тома Белев – това се вижда от коментар на „ еколога “ във фейсбук.

В обява, в която се загатва Белев и догатката, че той скоро ще стане обвинен, „ природозащитникът “ написа – „ Всъщност през днешния ден ми го повдигнаха “.

„ Труд “ напомня, че Централната изборна комисия даде позволение Тома Белев да бъде разследван поради поста в обществената мрежа – „ най-евтино са пътували евреите в конските вагони – изцяло гратис “.

От полицейски източници „ Труд “ научи, че Белев не е бил открит повече от седмица от органите на реда на адреса, на който е регистриран.

Дори се стигнало да бъдат известени граничните пропускателни пунктове да наблюдават за „ еколога “.

Подигравката на Белев по какъв начин евреите са возени гратис в конски вагони по време на Втората международна война към лагерите на смърта е наказуема с от 1 до 4 ри години затвор.

Миналата седмиица водачите на „ Демократична България “ Христо Иванов и Атанас Атанасов се пробваха да го оневинят пред еврейската общественост на среща с организацията „ Шалом “. Но самият Белев нямаше достолепието да отиде и да се извини персонално. Дори му трябваха няколко дни и под натиска на хора във фейсбук да скалъпи нещо като опрощение и да го разгласява в мрежата. Но написаното бе толкоз неискрено, че звучеше по-обидно и от подигравката с Холокоста.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР