Прокуратурата е открила информация за две лица от списъка с

...
Прокуратурата е открила информация за две лица от списъка с
Коментари Харесай

Прокуратурата откри Божков и Манолев в списъка на премиера

Прокуратурата е разкрила информация за две лица от листата с 19-те имена,. Това са предприемачът Васил Божко и някогашният зам.-министър на стопанската система Александър Манолев. И против двамата към този момент има каузи, тъй че импортираните от министър-председателя материали просто са изпратени на прокуратурите, които ги водят.

По създание това евентуално няма да докара до нищо. Прокуратурата обаче счита, че би трябвало да осведоми обществеността за дейностите си.

В известието не са изписани задачите имена. Споменато е единствено, че единият е В.Б., който е глобен по световния закон " Магнитски " и против който има редица обвинявания.

Манолев е упоменат като А.М., също санцкиониран по " Магнитски ". Той обаче не е глобен по тези разпореждания. На него му бе неразрешено да влиза в Съединени американски щати, само че по закона за Държавния департамент, задграничните действия и обвързваните с тях бюджетни средства. Записано е още, че против него има дело за непозволено приемане на евросредства. Този обвинителен акт бе импортиран след абсурда с къщата за посетители край Сандански, която официално се водеше на дъщерята на гледачката на децата на зам.-министъра. След като се разбра, че документите за финансиране посредством фонд " Земеделие " е движена напълно от Манолев, той се раздели с поста си. Срещу него има и друго дело – за укриване на налози.

Петков внесе листата си в прокуратурата, откакто бе попитал основния прокурор Иван Гешев за какво не се работи против избрани лица. След това той бе привикан на разпит, тъй като шефът на държавното обвиняване бе схванал, че министър председателят има информация за осъществено закононарушение. Министър-председателят изясни, че е написал домашното на прокуратурата, събирайки информация за 19 души от обществени източници като медии.

В отговор прокуратурата сподели, че ще ревизира всички. Малко по-късно бяха пуснати няколко известия, че Министерство на вътрешните работи, ДАНС и данъчните давали нищожна информация за упоменатите 19 души. Наскоро държавното обвиняване. За други шестима бе обявено, че службите нямат данни, които да ги свързват с импортираните от министър-председателя медийни изявления. Единственият, упоменат съответно, бе някогашният началник на " Булгаргаз " Николай Павлов. Той бе привикан на разпит по отношение на дело за цената на природния газ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР