Прокуратурата е осъдена да плати над 20 000 лева на

...
Прокуратурата е осъдена да плати над 20 000 лева на
Коментари Харесай

Шефът на БСП в парламента осъди Гешев за 20 бона

Прокуратурата е наказана да заплати над 20 000 лв. на депутата от Българска социалистическа партия Георги Свиленски по делото за " Софийски парцели ", откакто беше съден и оневинен по него като член на Съвета на шефовете.

Искът на Свиленски в Софийския градски съд против обвиняването е бил за 100 000 лв., заяви профилираният юридически уебсайт " Лекс ".

Съдия Вергиния Мичева от Софийски градски съд осъжда прокуратурата да му заплати единствено 15 000 лв. за морални вреди от противозаконното обвиняване, като приема, че наказателното дело не е предизвикало на Свиленски по-големи от естествените за всеки обвиняем терзания.

Държавното обвиняване обаче би трябвало да заплати на депутата и близо 4500 лв. за имуществени вреди, и над 1300 лв. за разходи.

Делото, по което някогашният брачен партньор на първата дама Десислава беше обвиняем, стартира през 2010 година и продължи близо 7 години.

Той беше упрекнат в занемареност с още 12 души от управлението на „ Софийски парцели “, в това число и някогашния шеф на сдружението Тошко Добрев за продажба на 4 общински парцела на цени, които съгласно обвиняването са по-ниски от пазарните и от това са настъпили вреди за близо 2 млн. лв..
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР