Прокуратурата е оневинила Цветан Цветанов за #АпартаментГейт. Това съобщи Гражданското

...
Прокуратурата е оневинила Цветан Цветанов за #АпартаментГейт. Това съобщи Гражданското
Коментари Харесай

Прокуратурата: Няма "Апартаментгейт" за Цв. Цветанов

Прокуратурата е оневинила Цветан Цветанов за #АпартаментГейт. Това заяви Гражданското съдружие БОЕЦ, което през март 2019 година сезира три институции - държавното обвиняване, ДАНС и комисията " Антикорупция ", за най-новия апартамент на Цветан Цветанов в първокласната постройка " Летера " на компанията " Артекс ". По това време Цветанов към момента беше " дясната ръка " на Борисов - народен представител, зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-шеф на партията.

 

" Специализираната прокуратура, на която Иван Гешев бе началник, преди да стане основен прокурор, изцяло и всеобхватно оправда и оневини Цветан Цветнов за аферата с жилищата и асансьора в хола ", оповестиха от БОЕЦ, откакто са получили постановлението, с  което спецпрокуратурата отхвърля да образува досъдебно произовдство,  тъй като открила, че с придобивката на Цветанов всичко е тъкмо.



Повод за сигнала на БОЕЦ бяха серия публикации и разбори - на уеб страницата " Свободна Европа ",  " Антикорупционен фонд “, Биволъ и др. Накратко, медиите разкриха, че вторият по това време човек в ГЕРБ си е купил нов апартамент, заемащ цялостен етаж в една от най-луксозните здания в София, с ВИП асансьор, който води от персоналния гараж на семейство Цветанови в дома им. Цветанов се е сдобил с жилището през 2018 година, като е трансферирал на фирмата-строител на постройката два от своите остарели жилища. И въпреки на процедура парцелите му да са намалели с един, имуществото на ръководителя на ПГ на ГЕРБ и зам. ръководител на ГЕРБ се е нараснало доста. Сделката поражда редица въпроси и подозрения, включително и по какъв начин квадратният метър в първокласната постройка излиза на семейство Цветанови едвам 627 евро, при положение че цените там започват от 2600 евро на кв. м.

Именно тези разкрития сложиха началото на мегаскандала, станал прочут, като  #АпартаментГейт,  последван и от различен сходен сериал - с къщите за посетители на властимащите, напомнят от БОЕЦ и изброяват: " Замесени бяха редица магистрати, политици и предприемачи, като премиера Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Красимир Каракачанов (Краси ПетТераси), Пламен Георгиев (Пацо Терасата), Сотир Цацаров, Иван Гешев, Антон Славчев (Тони Балкони), Мустафа Карадайъ, Румен Порожанов и така нататък След разкритията на Биволъ, Свободна Европа, Фрогнюз, " 19 минути " и други медии  и подадените от БОЕЦ 23 сигнала до прокуратурата със своите постове се разделиха министрите Цецка Цачева и Румен Порожанов, Пламен Георгиев от КПКОНПИ, Александър Манолев - зам. министър на стопанската система, Цветан Цветанов – народен представител и зам. ръководител на ГЕРБ и други.

Ппремиерът Борисов и прокуратурата обещаваха „ задълбочено и всвеобхватно следствие на всички данни, обстоятелства и обстоятелства и " всеки да си получи заслуженото “.

Единствено бившият  зам.-министър Манолев получи обвиняване - поради къща за посетители. 

 

РЕАЦИЯ 

От безусловно половин страничка „ заключения “, допълнени със страничка и половина преразказ на думите на Цветанов и без никакви мотиви прокуратурата го разгласи за чист като сълза на девица! Както преди този момент по същият метод изпра и изглади всички останали апртаментаджии. Сега Цветанов е подготвен да учреди и оглави новата си партия - има индулгенция от Гешев и прокуратурата, разясняват от БОЕЦ.

 

Ето самото разпореждане: 







 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР