Прокуратурата е образувала повече от 120 досъдебни производства по чл.

...
Прокуратурата е образувала повече от 120 досъдебни производства по чл.
Коментари Харесай

Още абсурдни примери за нарушаване на карантина

Прокуратурата е образувала повече от 120 досъдебни производства по член 355 от Наказателен кодекс за нарушение на наложителната карантина по отношение на подхванатите ограничения против разпространяването на новия ковид COVID-19.
Анализът на данните за последната седмица на петте апелативни региона – София, Велико Търново, Варна, Бургас и Пловдив, демонстрира, че най-често нарушаванията се правят от български жители, на които след завръщането им от чужбина в страната, за период от 14 дни е неразрешено да напущат домовете си.
Такъв е казусът на гражданка на бургаския квартал „ Зорница “, която след завръщането си от Италия в България, е нарушила наложителната карантина, като дружно с двете си деца е посетила сестра си, тъй като „ не се били виждали от години “.
При различен случай, регистриран преди въвеждането на рестриктивните мерки за допускане единствено на неотложни пътувания сред регионалните центрове, е открито, че гражданин на гр. Исперих, който се е завърнал от Холандия, не обитава на посочения адрес, на който е подложен под карантина за период от 14 дни. След осъществена телефонна връзка, лицето е обяснило, че се намира в собствен парцел до гр. Тетевен и има намерение още веднъж да пътува за Холандия. В тази връзка нарушителят е разгласен за общонационално търсене.
Част от формираните досъдебни производства за нарушение на противоепидемиологичните ограничения са против водачи на тежкотоварни камиони, които след завръщането си в страната не извършват наложената карантина, а още веднъж поемат зад граница.
Прокуратурата е образувала досъдебни производства и по член 326 от Наказателен кодекс за предаване на погрешни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, акцидент или паника по време на изключителното състояние по отношение на разпространяването на COVID-19.
Продължава работата на Прокуратура на Република България по сигнали за осъществяването на нарушавания и закононарушения по отношение на оповестеното в Република България изключително състояние.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 23 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР