Прокуратурата е образувала досъдебно производство след сигнал на Канал 3

...
Прокуратурата е образувала досъдебно производство след сигнал на Канал 3
Коментари Харесай

Започна досъдебно производство след посегателство срещу екип на Канал 3

Прокуратурата е образувала досъдебно произвеждане след сигнал на Канал 3 за посягане против екип на медията. Колегите Пламен Петров, Тихомир Георгиев и Радослав Павлов подадоха тъжба против Георги Георгиев, който ги атакува до момента в който правеха следствие за активността и финансирането на обявилата се за гражданско придвижване организация Боец, оповестяват от малкия екран.

Сигналът ни беше адресиран и до всички способени органи – включително ръководителя на Народно събрание, президента, премиера.

В свое писмо основният прокурор осведоми до каква степен е стигнала работата по преписката. Посочва се, че по случая е формирано досъдебно произвеждане по тази причина, че ръководителят на придвижване Боец Георги Георгиев е:

"Извършил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, а точно нанесъл е удар с ръка в региона на главата на Тихомир Георгиев и удар с ръка в региона на главата и с крайник в слабините на Пламен Петров. Освен това на обществено място по хулигански подбуди е предизвикал телесни повреди на повече от едно лице ".

Екипът на Канал 3 беше във Видин, поради следствие, обвързвано с финансирането и задачите на обявилото се за гражданско придвижване БОЕЦ.

Смятаме, че обществото следва да знае отговорите на въпросите: по какъв начин с заявените 447 лв., сдружението съумява да провежда скъпоструващи събития. Предвид контактите на Георги Георгиев с някои кръгове – чии ползи в действителност пази организацията?

Защо приходите и разноските за последните години не са декларирани, както изисква законът?

Изчакахме ръководителя на БОЕЦ на обществено място - пред офиса му във Видин.

Но вместо отговори, екипът получи само обиди и закани. Викайки полицията господин Георгиев се опита да ограничи свободата на словото и да спре следствието на Канал 3.

По време на опитите да схванат истината, очевидно раздразнителен – Георги Георгиев безусловно атакува екипа на малкия екран. За грозната сцена той употребява и брачната половинка си, която го придружаваше.

В разследване на всичко това, Канал 3 изпрати сигнал до всички способени органи. А в свои позиции асоциацията на българските радио и телевизионни оператори, съюзът на българските публицисти и асоциацията на европейските публицисти осъдиха нападението над публицисти.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР