Прокуратурата е образувала досъдебно производство по случая с мъртвата риба

...
Прокуратурата е образувала досъдебно производство по случая с мъртвата риба
Коментари Харесай

Прокуратурата с досъдебно производство за мъртва риба в река Марица

Прокуратурата е образувала досъдебно произвеждане по случая с мъртвата риба в река Марица. Полицията, Регионална инспекция за опазване на околната среда и Басейнова дирекция в Пловдив ревизират сигнал за доста умрели риби в коритото на река Марица.
Към момента е открито, че източникът на замърсяването на реката е от региона на Пазарджик като по течението на реката е стигнало и до региона на Пловдив, оповестява регионалният шеф Дани Каназирева, представена от Българска национална телевизия. Органите на реда охраняват засегнатите зони. Взети са проби като първите резултати от бързите проби се чакат в късния следобяд.

Инспекцията почнала в събота сутринта, откакто служител на реда алармирал за казуса в региона на Община Стамболийски. При инспекцията на място било открито, че казусът по-скоро идва от Пазарджик, оповестява Дарик цитирайки информация от отдиректора на ОДМВР-Пловдив Йордан Рогачев..

" Веднага се обадихме на сътрудниците в Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пазарджик и сега двете ни дирекции ревизират какво се е случило ", сподели шефът на пловдивската екоинспекция Стефан Шилев. Ще бъдат взети проби от водата в реката, с цел да се откри има ли превишени стойности на отровни субстанции в нея. Вероятно ще бъдат взети проби и от мъртвата риба, които да бъдат изпратени в БАБХ. Издадена е заповед да не се изнася нищо от речното корито, до момента в който не се откри повода за измирането на рибата.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР