Прокуратурата е наредила на ДАНС да провери информацията, че руснаци

...
Прокуратурата е наредила на ДАНС да провери информацията, че руснаци
Коментари Харесай

ДАНС ще проверява имат ли имоти в България санкционирани руснаци

Прокуратурата е наредила на ДАНС да ревизира информацията, че руснаци и юридически лица, включени в разнообразни санкционни описи на Европейския съюз, Съединени американски щати и Англия, са придобили голям брой недвижими парцели в България. Това заяви държавното обвиняване през днешния ден. Проверката е разпоредена през вчерашния ден. Освен това ДАНС ще търси и дали има неформални-паравоенни структури, настоящи на територията на страната, които се пробват да прокарват ползи срещу националната сигурност на България.

Още преди месеци проверяващият уебсайт изнесе информация, че има глобени поради войната в Украйна Руснаци, които имат парцели на българското Черноморие. Става дума за високопоставениte Сергей Чемезов, Максим Топилин, Владимир Плигин и Алексей Чепа, които са в санкционните описи на Европейски Съюз, Англия и Съединени американски щати. Не е известно досега българските управляващи да са подхванали стъпки за блокиране на активите на глобените съветски жители.

Прокуратурата заяви още, че продължава инспекцията против паравоенната организация " Шипка ", почнала в средата на декември, откакто години наред институциите бездействаха против тази конструкция.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР