Прокуратурата е изискала телефонните разпечатки на директора на БНР Светослав

...
Прокуратурата е изискала телефонните разпечатки на директора на БНР Светослав
Коментари Харесай

Телефонни разпечатки и очни ставки търсят кой поискал свалянето на Великова и замлъкването на БНР

Прокуратурата е изискала телефонните разпечатки на шефа на БНР Светослав Костов, както и на публицисти от радиото, в опит да разбере дали е бил оказван напън за събаряне на журналистката Силвия Великова от ефир, както и да се обясни кой е отговорен за петчасовото прекъсване на сигнала на стратегия " Хоризонт " на 13 септември. Ще бъде формирано и досъдебно произвеждане за напън над публицисти, като съгласно основния прокурор Сотир Цацаров има осъществено закононарушение.

Това се разбра на чуване на Цацаров във краткотрайната парламентарна комисия, основана поради абсурда в БНР. Главният прокурор описа " пет сюжетни линии ", свързани с напрежението в радиото. Първата и втората са за " замлъкването " на " Хоризонт " и свалянето на Великова и съгласно Цацаров има учредения да се счита, че двете са свързани. Другите три " сюжетни линии ", по всичко проличава, целят да размият първите две.

Целта на разпечатките е да удостовери или отхвърли версиите, които са дали от една страна генералният шеф Светослав Костов, от друга Силвия Великова и от трета техническият шеф на радиото Пламен Костов. Освен това са изискани записи от камери, ще има и очни ставки.

Натискът

Разпечатките, които прокуратурата е поискала, ще покажат кой с кого е водил диалози, само че не и какво е наличието им и дали е бил оказан напън. Така всеки, звънял на шефа на БНР, може елементарно да изясни, че мотивът за позвъняването не е обвързван с разследваните проблеми, а това няма по какъв начин да се ревизира.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР