Прокуратурата да се самосезира по случая Бююк - турският гражданин

...
Прокуратурата да се самосезира по случая Бююк - турският гражданин
Коментари Харесай

От сдружение ДЕН искат прокуратурата да се самосезира по случая Бююк

Прокуратурата да се самосезира по случая Бююк - турският жител Абдула Бююк, който бе екстрадиран на 10 август 2016 година За това упорстват от гражданското придвижване на Найден Зеленогорски ДЕН.

Експулсирането на и на други политически съперници на, потърсили, съществено накърни престижа на страната . Може да докара до разлюляване на доверието в нея като, в която, първостепенно и иманентна морална големина на цялата обществена реалност, се споделя в позицията на придвижване ДЕН.

Има фрапантното нарушение на интернационалното право и българските закони при експулсирането на турския жител Абдула Бююк , се споделя в позиция на партията.

Спазването на главните човешки права е значим принцип, който разграничава правовата страна от страната на административен произвол и на неконтролируемо властническо държание, се споделя в позицията.

Повод за тяхното изказване е обявата в сп. " Шпигел " за дейностите на българската страна по експулсацията на Абдула Бююк . Тя е в нарушаване на Конституцията, Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест и интернационалните конвенции за обезпечаване на политическо леговище и за правата на индивида.

Защитено ли е върховенството на закона в България като належащо изискване за действието на всяко демократично общество, питат от гражданското придвижване.

След като две правосъдни инстанции отхвърлят настояването за екстрадиция, приемайки че то е политически стимулирано , за какво Абдула Бююк бе предаден на турските управляващи? Нима правосъдните решения, имащи обвързваща мощ за всички държавни управляващи изключват министър председател, гл. прокурор, вицепрезидент, министър на вътрешните работи и високопоставени чиновници на Министерство на вътрешните работи , питат от придвижване ДЕН.

" Целенасоченото газене на върховенството на закона и тоталния властови произвол, са безусловно несъвместими, с какъвто и да е либерален порядък и не могат да бъдат оправдани, от каквито и да е значими външнополитически съображения ", безапелационни са от гражданското придвижване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР