Прокуратурата да провери излъга ли в ефир шефката на Изпълнителна

...
Прокуратурата да провери излъга ли в ефир шефката на Изпълнителна
Коментари Харесай

Само във Фрог: Прокуратурата да провери излъга ли в ефир шефката на „Медицински одит”

Прокуратурата да ревизира излъга ли в ефир шефката на Изпълнителна организация „ Медицински одит ” проф. Златица Петрова. Причината за предлагането на Фрог към държавното обвиняване е фактът, че казаното от нея тази заран по НТВ доста се разминава с документи, с които медията ни разполага.
Припомняме, че след серия от скандални разкрития на Фрог за активността на организацията, спецпрокуратурата стартира следствие на 11 случая на гибел и други фрапиращи нарушавания в „ Медицински одит”. Изложеното с усмивка от Златица Петрова приличаше по-скоро на отбрана по опорни точки, дадени й авансово. Дали има опит да се подмени истината, оставяме вие да прецените!

Проф. Петрова бе безапелационна, че вътрешните правила за работа в „ Медицински одит” не допускат корупция и влияние на началници върху проверяващите. Тя, обаче премълча, че неотдавна Върховна административна прокуратура извърши инспекция точно на тези същите правила. Институцията излезе с изрично мнение, че те са порочни и фактически основават корупционна среда. По тази причина държавното обвиняване задължи Министерство на здравеопазването да промени стремително разпоредбите за работа. В документа на ВАП до здравния министър Кирил Ананиев, с който Фрог разполага, се споделя: „ Вътрешните правила в „ Медицински одит”са в несъгласие с наредбите на по-високи по степен нормативни актове. Предвид изложените констатации ви наемам да измените Инструкцията за реализиране на контролна дейност”. Излъга ли Златица Петрова?

Златица Петрова твърди, че от публикуван в медиите аудиозапис, на който се чува, по какъв начин се оказва неприемлив напън върху инспектор, не е бил нейният глас. В докладна бележка №УД 15-18-18 от 14.05.2018 година същата Златица Петрова е сложила собственоръчна резолюция, с която дири отговорност от служителя, върху който се оказва този напън. В трети абзац от документа е написано: „....гласовете бяха сред вас /Златица Петрова/ и Павел Кръстев, а вторият запис сред мен и същия чиновник. Докладната бележка е направена от зам.-директора на „ Медицински одит” Татяна Иванова. Нейният глас в действителност се чува, във втория запис, излъчен в народен ефир. Така с парафа върху документа, Златица Петрова и Таня Иванова осветяват себе си и дефакто признават, че записът е достоверен. Излъга ли Златица Петрова?

Златица Петрова твърди, че е отстранила служителката Росица Павлова, която също осветли пред медиите порочните практики в „ Медицински одит”. Медията ни разполага с молбата й за овакантяване с фрапиращо наличие: „ Когато демагогията, интригата, клеветата и лъжата станат жанр на работа, а страхът и подлизурството са изискване за заемане на постове в ИАМО, няма по какъв начин да продължа работа в поверената ви институция. Вие освен подменихте експертизата на ИАМО, подменихте общоприетите морални полезности. Няма по какъв начин да се съглася с този факт. Поради противоречие с политиката ви на ръководство, с ясното схващане, че организацията ви на контролна активност е искрено противозаконна, както и заради обстоятелството, че персонално претърпях всевъзможни форми на интервенция в работата ми като контрольор, с актуалното на съображение член 103, алинея 1, т. 1 от ЗДСл, ви насочвам предложение за преустановяване по взаимно единодушие на служебното правно отношение, считано от 22.12.2018 година Павлова бе показана от Златица Петрова като бакалавър по стопанска система. Тя в действителност е магистър. Не е ясно за какво Златица подменя обстоятелствата. Излъга ли Златица Петрова?

По отношение на смъртен случай на родилка в болница „ Шейново”, коментиран в предаването „ Открито” на Валя Ахчиева по Българска национална телевизия, Златица Петрова съобщи, че проблем по преписката няма. Тя опита да трансферира горещия картоф към прокуратурата. Златица Петрова комфортно пропуща да заяви, че Павлина Панова направи особено изказване по Българска национална телевизия, в което заяви, че управата на „ Медицински порочно и погрешно употребява тълкувателно решение №3 на Върховен касационен съд от 2015 година с цел да прикрие незаконно безучастие в организацията. В днешното си присъединяване по НТВ, Златица Петрова направи същото, което е възмутило Върховен касационен съд. Съдия Павлина Панова съобщи, че в съответният случай с умрялата родилка и нейното бебе в болница „ Шейново” „ Медицински одит” е трябвало, бил е задължен да образува административно-наказателно произвеждане и да сформира актове за откритите нарушавания.А те не са създали това. Златица Петрова продължава да тиражира лъжи. Излъга ли ни Златица Петрова и за този факт?

5. Златица Петрова сподели, че смъртни случаи са „ маловажни”, не тъй като има умрял, а тъй като нарушаванията са несъществени. Тя пропуща казаното от представителя на основния прокурор Румяна Арнаудава и смазващите констатации на ВАП. Според тях е имало корист с използване на член 28 от Закона за административните нарушавания и санкции. Т. е. Златица Петрова непозволено е прекратявала сходни възмутителни случаи по „ маловажност”. С държанието си проф. Петрова тотално подценява мнението на прокуратурите. Излъга ли Златица Петрова?!

Шефката на организацията се пробва да изкара абсурда към управлявания от нея ведомство като персонална вендета от страна на някогашния основен секретар Димитър Евлогиев. Потърсен от медията ни за коментар той сподели: " Интервюто на проф. Петрова е следващия презрян опит за бягство от отговорност. То беше изпълнено с неистини и внушения. Възмутен съм, само че не съм сюрпризиран от държанието й. Това е нейният жанр на робота-лъжи и внушения, а след това бягство от отговорност. Вярвам, че наглостта й ще бъде осъдена от способените органи. Убеден съм, че правдивост ще има. С държанието си Златица Петрова не следва да не помни, че с изключение на личния си имидж, унищожава и имиджа на организацията. А във връзка отправеното подстрекателство, че свидетелствата на контрольорите не са достоверни, защото Росица е моя другарка, значи ли, че аз пребивавам на фамилни начала и с мъжа-контрольор, който също описа по НТВ за недопустиво вмешателство върху работата му?! "

Професор Петрова посочи още, че Евлогиев е бил част от тази система и по този начин внуши, че не е възразявал против порочните практики в организацията.

В тази връзка очаквайте за първи път във Фрог нюз сензационни аудиозаписи и документи, уличаващи Петрова в следващата неистина.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР