Прокуратура. 24 часа: Иван Гешев подаде във ВСС концепция за

...
Прокуратура. 24 часа: Иван Гешев подаде във ВСС концепция за
Коментари Харесай

Иван Гешев подаде във ВСС концепция за управление на прокуратурата; Булгаргаз съди Топлофикация София за 35 млн. лева

Прокуратура.

" 24 часа ":

Иван Гешев подаде във Висш съдебен съвет идея за ръководство на прокуратурата

Иван Гешев - заместител на основния прокурор и претендент за основен прокурор, подаде през днешния ден във Висш съдебен съвет Концепция за стратегическо ръководство на Прокуратурата на Република България. Това оповестиха от пресцентъра на Висш съдебен съвет.

В сходство с наредбата на раздел II, т. 2 от Правилата за избор на ръководител на Върховния касационен съд, ръководител на Върховния административен съд и основен прокурор тя ще бъде оповестена на интернет уеб страницата на Висш съдебен съвет в период до 3 работни дни от постъпването ѝ.



Дело.

" Дума ":

" Булгаргаз " съди " Топлофикация София " за 35 млн. лв.

" Булгаргаз " съди " Топлофикация София " за 35 милиона лв.. Това съобщи пред БНР изпълнителният шеф на газовата компания Николай Павлов. Тази сума е единствено част от общия дълг от 120 милиона лв., който столичното сдружение има към " Булгаргаз ".

Задълженията са насъбрани в границите на една година, откакто през август 2018 година Българският енергиен холдинг изкупи напълно дълга на топлофикацията. Заради неполучени отговорности, има заплаха " Булгаргаз " да не може да заплати горивото на доставчика си - съветската компания " Газпром Експорт ". По думите на Валентин Терзийски загубата за 2018 година е 17 милиона лв.. По думите му столичната " Топлофикация " на процедура е прекратила заплащанията си за доставка на природен газ. Не може " Булгаргаз " и не трябва " Булгаргаз " да покрива отговорности за своя сметка на клиент, в това число и на " Топлофикация София ", безапелационен бе шефът на газовата компания.

Жега.

" Монитор ":

Десетки колабирали в София поради жегата

Десетки са сигналите за припаднали хора в София поради жегата. До този миг медиците са реагирали на 20 сигнала за припаднали хора. Дежурни са 18 екипа, заяви бТВ.

Медицинска помощ в жегите търсят най-често възрастни хора, с хронични болести и деца. На сигнал за примрял човек кола за спешна помощ се отзовава за 10 минути. Човекът е в столичния квартал " Белите брези ". Припадналият е 80-годишен мъж от Англия. Негови другари споделиха, че преди няколко години е имал инсулт.

" Беше съответен и контактен, нямаше потребност от здравна намеса, и се насочи към у дома ", съобщи доктор Слави Тодоров, доктор в ЦСПМ-София. Също като него - 90% от потърсилите помощ не желаят още един обзор в болница.

И макар че сме в сезона на отпуските, на водачите на колите за спешна помощ не им е елементарно. " Адекватни водачи вършат път, несъответстващи стоят и подвигат ръце и се панират, в съществени линии се оправяме. Всичко е мъчно, въпреки всичко спасяваш човешки живот ", изясни Анани Ковачев, водач в СЦМП-София.

Избори.

" Сега ":

Фандъкова: Промяната на София би трябвало да продължи

Кандидат-кметската игра на думи продължава. След като по-рано през днешния ден Мая Манолова разгласи, че ще завоюва доверието на столичани, в случай че се кандидатира, изказване за локалния избор направи и Йорданка Фандъкова. " Чета, че съм била изтощена. Искам да успокоя всички - в положително здраве съм и мъчно се изтощавам. Вчера бях в Кокаляне, в разговор съм с хората. Подготвяме се по този начин, че да се надигнем пред хората с нови хрумвания, с задоволително опит и сила и с освежен екип ", сподели тя. Така и двете, без да го изричат директно, приготвят почвата за присъединяване в кметската конкуренция. В думите на Фандъкова се вижда и колорит, че ще промени част от екипа си.

" Промяната на града би трябвало да продължи, тъй като хората чакат по-бързо да се случват нещата. А това става единствено, когато подготвяш плановете, когато работиш и когато контролираш целия развой ", сподели още Фандъкова. Официалните кандидатури ще станат ясни през септември.

Бедствие.

" 24 часа ":

3 км е фронтът на пожара в Хасковско, местността е труднодостъпна

Фронтът на огъня, който пламна сред хасковските села Брягово и Родопи, е към 3 км, местността е труднодостъпна. Гори дъбова гора. 5 автомобила на пожарната са в гората и гасят, оказват помощ им доброволци, съобщиБи Ти Ви.

Огънят върви към село Родопи. Все още е надалеч от последните къщи, само че хората там се опасяват, тъй като това не е първи пожар в тази околност, само че е първи за годината.

Възникнал е от землището на село Брягово. Може да е в резултат на немарливост, само че към този момент няма арестуван.

Хората от последните къщи на с. Брягово са излезли с тупалки и вода и са съумели да спрат огъня да не навлезе в селото, само че той е тръгнал към гората. Все още пожарът не е локализиран.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР