ПроКредит Банк ще финансира малки и средни предприятия у нас

...
ПроКредит Банк ще финансира малки и средни предприятия у нас
Коментари Харесай

Още 25 млн. евро за малки и средни предприятия - ПроКредит Банк България и ЕИФ подписаха ново гаранционно споразумение

ПроКредит Банк ще финансира дребни и междинни предприятия у нас при по-благоприятни условия след подписано през вчерашния ден ново съглашение с Европейския капиталов фонд (ЕИФ). С него се започва пилотен гаранционен инструмент под самодейността за Съвместни европейски запаси за микро-до междинни предприятия (JEREMIE) в България. Чрез него ще могат да бъдат посрещнати потребностите на българския финансов пазар, които не се покриват посредством други гаранционни артикули.
 Очаква се кредитният портфейл на ПроКредит  Банк под тази самодейност да доближи 25 млн. евро. Клиентите на банката ще имат достъп до нови кредитни артикули при по-гъвкави условия и по-дълъг период. Гаранцията на ЕИФ ще покрие 50% от кредитния риск на всяка предоставена трансакция.Министерството на стопанската система и ЕИФ започват този пилотен гаранционен инструмент под самодейността за Съвместни европейски запаси за микро-до междинни предприятия (JEREMIE) в България. Чрез него ще могат да бъдат посрещнати потребностите на българския финансов пазар, които не се покриват посредством други гаранционни артикули.

Новият финансов инструмент за гарантиране ще разреши на дребните и междинни компании да подобрят и разширят своята активност, разяснява Румяна Тодорова, член на Управителен съвет и Изпълнителен шеф на ПроКредит Банк (България. ПроКредит Банк е главен сътрудник по стратегии, финансирани от европейските институции. До момента банката e предоставила над 4700 заема на дребни и междинни предприятия за над 450 млн. евро. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР