Прократурата на германската провинция Шлезвиг-Холщайн поиска уволненият испански премиер Карлес

...
Прократурата на германската провинция Шлезвиг-Холщайн поиска уволненият испански премиер Карлес
Коментари Харесай

Прокуратурата в Германия поиска екстрадицията на Пучдемон

Прократурата на немската провинция Шлезвиг-Холщайн изиска уволненият испански министър председател Карлес Пучдемон да бъде екстрадиран в Германия. Искането е импортирано в съда, който би трябвало да вземе решение, съобщи "Франкфуртер алгемайне цайтунг ".
В прессъобщение институцията изяснява, че обвиняванията, по които той би трябвало да бъде екстрадиран, са протест и корист с държавни средства. Според прокурорите обвиняването включва провеждането на противоконституционен референдум, макар че е можело да се чакат конфликти, съпроводени от принуждение.
Самата организация и осъществяване на референдума дават отговор на злоупотребата на държавни средства, а решението той да се организира макар риска от възходящо население стимулира обвиняването в протест.
Пучдемон сега се намира в затвор в северногерманския град Ноймюнстер, откакто беше арестуван в края на март поради европейска заповед за арест. Германски адвокати споделиха предходната седмица, че решението за екстрадицията му евентуално ще зависи от това дали дейностите му са довели или са били свързани с принуждение.
Правителството на канцлера Ангела Меркел към този момент предизвести, че казусът е само в ръцете на правосъдната власт и кабинетът няма да има отношение към него.
"Германската прокуратура поема отбраната на испанското правораздаване, " сподели юрист на Пучдемон за "Радио Каталуня ". "Сега стартира процесът на екстрадиция и се случи това, което чакахме. Сега би трябвало да се произнесе съдът. "
Процедурата може да отнеме седмици или даже два месеца. Според прокуратурата той би трябвало да остане в пандиза в Ноймюнстер поради желае да се укрие.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР