Прокопаният тунел под сгради в близост до Римския стадион в

...
Прокопаният тунел под сгради в близост до Римския стадион в
Коментари Харесай

Новият тунел край Римския стадион в Пловдив не е съгласуван с МК

Прокопаният тунел под здания наоколо до Римския стадион в Пловдив не е координиран с Министерство на културата и в институцията няма нужната документи за това. Също по този начин от ведомството показват, че и на място не е участвал наблюдаващ археолог , какъвто би трябвало да има съгласно Закона за културното завещание. Отделно е открито, че са застрашени и основите на къщите, наоколо до които е копано .

Вчера е стартирало неотложно административно произвеждане по Закона за културното завещание . Въз основа на показания на 29 ноември Констативен протокол от незабавната инспекция на комисия с присъединяване на представител на Главна дирекция " Инспекторат за запазване на културното завещание ".

Главна дирекция " Инспекторат за запазване на културното завещание " ще извърши подробна инспекция на обекта с комисия , в която ще има още веднъж представител и на Регионалния археологически музей в Пловдив.

Втората инспекция има за цел да откри какви и какъв брой навръх брой нарушавания на Закона за културното завещание и други нормативни актове са били направени.

След приключването и на втората инспекция, при която ще бъдат разказани всички осъществени нарушавания, Министерството на културата ще сезира Прокуратурата.

Припомняме, версията на предприемача Мирослав Стамов от Пловдив е, че тунелите имат документ за координиране, а самите изкопни работа са за подсилване на постройката. Става въпрос за тунел, който свързва две здания на ул. " Княз Александър Първи " 5 и 7.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР