Прокобите за смъртта на свиневъдството у нас са силно спекулативни,

...
Прокобите за смъртта на свиневъдството у нас са силно спекулативни,
Коментари Харесай

Свиневъдството в България може да се възстанови за две години

Прокобите за гибелта на свиневъдството у нас са мощно спекулативни, счита Цветан Илиев от Асоциацията на индустриалните свиневъди в България. В изявление за " Бизнес.бг " той изясни, че сега свиневъдните комплекси не разполагат с животни, само че за към 2 години ще съумеят да се възстановят.

Ще отнеме към 2 години свиневъдните комплекси, наранени от чумата по свинете, да се възстановят и да се върнат към обикновено движение на работа и на облага. Равносметката е на Цветан Илиев от Асоциацията на индустриалните свиневъди в България. По думите му в този момент комплексите са занулени - разполагат единствено с пространства и занапред би трябвало да се купуват отначало животни. Но съгласно асоциацията е прекомерно спекулативно да се приказва за изгубване на целия бранш у нас. Път напред има, само че единствено със строга дисциплинираност. Чуйте още в репортажа на Виктория Бояджиева.

Бурята отминава. Кризата е съвсем овладяна и това се усеща измежду индустриалните свиневъди. Според тях страната е подхванала най-адекватните ограничения за битка с чумата.

Цветан Илиев - Асоциация на индустриалните свиневъди в България: Определено имаме съществено усмиряване на ситуацията. За страдание за завършек на епидемията е доста надалеч да приказваме към момента.


Цялостното очистване на заболяването ще отнеме години. На среща предходната седмица свиневъдите и Българската организация по сигурност на храните дискутирали, че би трябвало да се построи взаимна тактика битка със болестта. Обсъдили и опита на Испания от 90-те години.
Цветан Илиев - Асоциация на индустриалните свиневъди в България: На тях им е лишило 5 година много систематична и много всеобхватна активност, с цел да може да се редуцира заболяването.
А какви са стъпките съгласно индустриалните свиневъди? Сериозно би трябвало да се понижи броят на дивите свине и на животните, които се отглеждат в несъответствуващи условия. Да се махнат обектите, които не покриват критериите за биосигурност. А в останалите зорко да се следи да не се занижават стандартите. И най-важното - и страна, и оператори да са прецизни. Междувременно държавното управление утвърди 28 милиона лв. за битка с разпространяването на болестта. Част от тях ще отиде за компенсации на свинефермите.
 Десислава Танева: До края на месеца ще сме подготвени с нови ограничения за биосигурност Десислава Танева: До края на месеца ще сме подготвени с нови ограничения за биосигурност
До края на септември Министерството на земеделието и храните ще приготви нови ограничения за биосигурност при развъждането на прасета и ще ги предложи на обще...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР