Прокламацията на Независимостта бе триумф на българската държавност, ясен знак

...
Прокламацията на Независимостта бе триумф на българската държавност, ясен знак
Коментари Харесай

Румен Радев: Независимостта ни е пример как с воля, единство и решителност нашият народ може да бъде господар на съдбата си

Прокламацията на Независимостта бе успех на българската държавност, явен знак към Европа и света, че млада България ще отстоява с всички сили своето място измежду независимите, благоденстващи и цивилизовани народи. Това декларира президентът Румен Радев в собствен адрес във връзка тържественото отбелязване във Велико Търново на 110 години от оповестяването на българската Независимост, оповестиха от прессекретариата на президента.

" Този огромен исторически акт не бе инцидентна стъпка. Със самочувствие и достолепие, с дипломатическа мъдрост и историческа смелост българската нация съумя за броени години да построи забележителен политически, стопански и нравствен капацитет, който да подсигурява здравите устои на нова България ", се споделя още в приветствения адрес.

Румен Радев напомня, че за по-малко от три десетилетия нашите предшественици решително и поредно са минали сложния път от Освобождението през Съединението на Княжество България и Източна Румелия до извоюването на цялостния и неоспорим суверенитет на страната ни.

" Вярвам, че триумфът на българската самостоятелност бе прегледен образец по какъв начин с воля, единение и увереност нашият народ може да бъде стопанин на ориста си ", акцентира още президентът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР