Project Skin-On e френски стартъп, дело на Марк Тейсие, който

...
Project Skin-On e френски стартъп, дело на Марк Тейсие, който
Коментари Харесай

Project Skin-On, Марк Тейсие и протекторът за смартфон, който усеща докосвания

Project Skin-On e френски стартъп, дело на Марк Тейсие, който е прочут със странните си роботизирани изобретения, като този пръст за ръководство на смарт телефон да вземем за пример.

Той може и искрено да ни се коства чудноват, само че последният артикул на Марк и Project Skin-On напряко го засенчва по нестандартност.

Марк и хората му са създали специфичен материал, напомнящ човешка кожа, който е предопределен да служи като протектор за смарт телефони и други мобилни джаджи.

Skin-On Interfaces е формирана от няколко пласта - тъкмо както човешката. Всеки съдържа избрани типове проводници и дребни жички, които " усещат " и разпознават разнообразни докосвания, като по-късно предават сигнала към програмен продукт, конфигуриран в смарт телефона.

На външен тип и при досег кожата Skin-On Interfaces се усеща напълно като човешка, само че има и по-базов модел, който не е толкоз реален.

Идеята е, че с изключение на като протектор кожата може да служи за спомагателен надзор над джаджите ни или пък за ръководство на наш виртуален аватар.

Имайки поради чувствителността на датчиците и реалистичния материал на самата кожа, няма по какъв начин да не се зачудим дали продуктът не би могъл да влезе в приложимост и при изработката на секс играчки. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР