Производството на злато в света ще расте през следващите няколко

...
Производството на злато в света ще расте през следващите няколко
Коментари Харесай

Fitch Solutions: Производството на злато в света ще се увеличава през следващите две години


Производството на злато в света ще пораства през идващите няколко години на фона на растежа на цените и огромните капиталови планове в основни страни. Това считат анализаторите от Fitch Solutions Macro Research (бывшият BMI Research – отделът за проучвания към рейтинговата организация Fitch.

Според оценката на Fitch Solutions, представена от организация Bloomberg, през 2022 година производството на злато в света ще се усили до 115 млн. унция при 104 млн. унция през тази година. Това, съгласно данните е растеж от към 10,6 %. Въпреки това обаче темповете се забавят приблизително с 2,6 „ годишно, което е под междинното за последните три години равнище от 3 %.

В Китай, който е най-големият производител на злато в света, производството през идващите години ще е подложено на застоялост, предвиждат още от Fitch Solutions. Това съгласно данните е обвързвано с затегнатите екологични условия в Китай и преориентирането на китайските производители съм планове с ниски издръжки спрямо други страни.

Цените на златото, съгласно оценката на Fitch Solutions през 2022 година ще се усилят с 9,8 % - до 1400 $ за унция от междинните за тази година 1275 $.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР