Производството на захар в Индия може да стигне най-ниските си

...
Производството на захар в Индия може да стигне най-ниските си
Коментари Харесай

Производството на захар в Индия стигна тригодишно дъно заради сушата

Производството на захар в Индия може да стигне най-ниските си равнища от три години насам през идващия сезон. Това се дължи на сушата, която не въздейства добре на захарната тръстика, в някои от най-големите индустриални региони на страната.

Продукцията може да спадне до 28 или 29 милиона тона захар през сезона, който стартира от месец октомври, по отношение на 33 милиона тона за предходния подобен. Това съобщи Пракаш Нейкънвайр, ръководещ шеф на Националната федерация на корпоративните захарни заводи, написа Bloomberg.

Сушата вреди на растителните култури от захарно цвекло в някои елементи в Махаращра и Карнатака, а интервалът на летния мокър мусон се забавя, като понижава възможностите за добра годишна продукция в близко бъдеще.
 Иран купува сурова захар от Индия с рупии от нефт
Иран купува сурова захар от Индия с рупии от нефт

Техеран оползотворява извоюваните пари с цел да внася захар за първи път от 5 години

По-малкото количество продукция може да понижи вътрешния остатък, а това би повлияло на цените на захарта. Индия може да бъде експортьор или вносител на суровината според от производството.

" Части от Махаращра и Карнатака не съумяват да се оправят с непрекъснатата суша, което като се изключи че води до неподходящо влияние върху растителните култури, повлиява и отрицателно върху качеството на захарта по-късно ", добавя Нейкънвайр.

Според него огромно значение за производството ще има и летния мокър мусон, който към този момент се забавя.
 Захарта нараства по тържищата поради суша в Бразилия
Захарта нараства по тържищата поради суша в Бразилия

Очаква се това да бъде най-слабата годишна продукция от 2007 година насам

Продукцията във втория максимален индустриален регион на Индия - Махаращра може да се намали с 40% до 6,44 милиона тона за интервала 2019-2020 година, счита Шехар Гейквад, комисар по захарта в региона. Теренът, на който са засадени тръстиковите растения, може да се свие с 28% до 843 000 хектара по отношение на миналата година.

Растенията в огромна част от Махаращра са пресъхнали. Много земеделци продават техните полета със захарна тръстика на купувачите на фураж, защото те оферират по-добри цени от търговците на захар. Земеделците би трябвало да продължат да поливат растенията през идващите 6-8 месеца, само че те не знаят дали въобще ще настъпи летния мокър мусонен интервал тази година.

Югозападния мусон, който полива над половината от земеделските култури в Индия, е просрочен с повече от седмица съгласно метеорологичните служби. Мусонът, който нормално стига Карнатака до 5-и юни и Махаращра до 10-и, в този момент е просрочен и в двата индустриални региона.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР