Производството на ваксината срещу коронавирус на британската фармацевтична компания Астра

...
Производството на ваксината срещу коронавирус на британската фармацевтична компания Астра
Коментари Харесай

Financial Times с лоши новини за ваксината на Астра Зенека

Производството на имунизацията против ковид на английската фармацевтична компания Астра Зенека изостава, написа вестник „ Файненшъл таймс “, представен от "Труд ". Според обявата, работната група на английското държавно управление по имунизациите е признала в понеделник, че тази година от Нидерландия и Германия ще бъдат доставени едвам 4 милиона дози от имунизацията.

По-рано работната група разгласи, че до края на тази година се възнамерява производството на 30 милиона дози.

A UK task force acknowledged that just 4m doses of the Oxford-AstraZeneca Covid-19 vaccine would be delivered this year, rather than the 30m doses it had envisaged
— Financial Times (@FinancialTimes)
В подобен случай, в случай че английският регулатор – Агенцията по надзор на медикаментите и изделията с здравно предопределение (MHRA), утвърди имунизацията, към края на годината във Англия ще разполагат с към 4 милиона дози от нея. Първата партида ще бъде импортирана от континентална Европа.

Според първичните проекти, всички дози за английския пазар трябваше да се произведат на територията на Англия, само че поради зародили проблеми с производството има известно закъснение.

Очаква се постоянното произвеждане в страната да стартира при започване на идната година и най-малко 80 милиона от всички 100 милиона дози, поръчани от английското държавно управление, да бъдат локално произвеждане.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР